Magyar Péter: Orbánnak most már ideje lenne letennie a lantot, és nyugdíjba mennie!

Magyar Péter: Orbánnak most már ideje lenne letennie a lantot, és nyugdíjba mennie!

A Tisza Párt vezére nem bánja, ha a fiatal Orbán Viktorhoz hasonlítják, de a példaképe nem Orbán, hanem II. János Pál pápa.

Országjárása során Magyar Péter interjút adott a szlovákiai Napunk című lapnak, amiben a határon túli, felvidék magyarok és a magyar kormányhoz való viszonyuk is szóba került.

„Azt látom, a határon túli magyaroknak is kezd elegük lenni”

– mondta a lapnak Magyar Péter. Arról is beszélt, hogy ő a határon túli támogatások keretében nem szórna ki százmilliárdokat felesleges beruházásokra, és szívesen megbeszélné a Beneš-dekrétumok ügyét a szlovák vezetéssel.

A határon túli portál kíváncsi volt, hogyan kampányol Magyar Péter és a Tisza Párt a vidéki Magyarországon, ezért a Vas megyei Celldömölkön találkoztak vele. A lap hangsúlyozta, hogy a Medián felmérése szerint Magyar Péter pártja a legnépszerűbb ellenzéki párt az országban.

Az interjúból kiderül, hogy Magyar jól viseli a hirtelen támadt népszerűséget, mert nincs sok ideje ezen gondolkodni.

Minden nap máshol vagyunk, rengeteg emberrel találkozunk, és engem az hajt most, hogy jó eredményt kell elérnünk és vissza kell vennünk a hazánkat

– mondta el erről, majd hozzátette, hogy majd a választások után visszatér erre.

Magyar szerint Orbán Viktor egy tehetséges politikus volt, de most már ideje lenne letennie a lantot, és nyugdíjba mennie. „Ő egy demokratikus hős volt '89-ben, ezt mindenki tudja. Hogy hova jutott később, az egy más kérdés.” Elmondta ismételten azt is, hogy az ő példaképe II. János Pál pápa.

A Napunk cikkéből az is kiderül, hogy miért pont most lett elegük az embereknek a rezsimből, mi Magyar Péter álláspontja Ukrajna ügyében, mit változtatna a határon túli magyarokkal kapcsolatos politikában és mit üzenne a szlovákiai magyaroknak.

(Címlapkép: Magyar Péter/Facebook)