Orbán Viktor telefonon tárgyalt Zelenszkijjel a magyar-ukrán kapcsolatokról

Orbán Viktor telefonon tárgyalt Zelenszkijjel a magyar-ukrán kapcsolatokról

A magyar miniszterelnök szokás szerint a békéről beszélt egy háborúban álló ország vezetőjével. A szűkszavú közleményből nem sok derült ki, így azt sem tudni, mennyire volt eredményes az egyeztetés.

Telefonon tárgyalt egymással szerdán Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A szűkszavú közlemény szerint a megbeszélés során áttekintették a magyar-ukrán kapcsolatok minden fontos elemét. A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt.

A miniszterelnök megerősítette, hogy Magyarország kész hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez és erőfeszítéshez, amely elvezet a békéhez.

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megegyeztek abban, hogy a kétoldalú konzultációkat folytatni fogják

- közölte Havasi Bertalan.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke (k) Fonti Krisztina, a XII. kerület alpolgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje (tőle balra) és hegyvidéki fideszesek társaságában budapesti kampánykörútján az 58-as villamos régi végállomásánál 2024. április 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)