Több tízmilliárdot szór el a pénzünkből külföldi ingatlanokra a kormány

Több tízmilliárdot szór el a pénzünkből külföldi ingatlanokra a kormány

Az Orbán-kormány kifejezetten kerüli azt, hogy értelmes dolgokra, szociális kiadásokra, egészségügyre, oktatásra költse a magyar emberek pénzét. Az értelmetlen pénzszórást luxusra viszont már nagyon szeretik. Szijjártó Péter különösen. Újabb példát mutatunk erre.

Megélhetési válság kellős közepén van rengeteg magyar ember. Az élelmiszerek és lassan minden más is megfizethetetlen. A fizetések nem nőnek ilyen mértékben.

Ennek fényében különösen felháborító azt a hírt látni, hogy 30 milliárd forintért vásárolt ingatlanokat a kormány külföldön.

A megvásárolt épületek között palota és kúria is található. A legtöbb ingatlant pedig valamilyen külképviseleti vagy kulturális feladatra használják - számolt be az RTL.

A több mint 80 millió eurónyi összeget (amelyet zömében euróban, részben pedig dollárban és helyi pénznemben fizettek ki) 23 épületre költötték.

A legdrágább tétel a müncheni főkonzulátus épülete volt. Arra csaknem 6 milliárd forintot költött az állam. De az albán és a szlovák nagykövetség által használt ingatlanokra is elment összesen 5,6 milliárd forint.

Szijjártó Péter külügyminiszter munkatársai tehát pazar környezetben dolgozhatnak.

(Címlapkép: Alfahír)