Még a hókotrót is menteni kellett

A nagy szél következtében kialakuló hóakadályok miatt négy alsóbbrendű utat is le kellett zárni még hajnalban Borsodban.



Legyesbénye közelében még a hókotrót is menteni kellett, de több helyről jelentettek balesetet is. A 37-es főúton kamion és személygépkocsi is az árokba fordult a nagy szélben.
 
Az Utinform korábbi jelentése szerint nem lehet közlekedni a Vilmány-Fony, a Pere-Abaújszántó, a Gesztely és Újharangod, valamint a Szentistvánbaksa és Megyaszó közötti úton.
    
Ráadásul az időjárás nem könnyíti meg az útfenntartók dolgát: hófúvás miatt szerda éjfélig Kelet-Magyarország több járására is elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 Mint írják: az északi megyékben, elsősorban az Északi-középhegység szélvédett, havas tájain, valamint a Nyírség északi vidékein csütörtök hajnalra mínusz 15 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.
    
Az extrém hideg veszélye miatt csütörtökre Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kitértek arra is, hogy a Dunántúl északi részén a hajnali, reggeli órákban foltokban sűrűbb köd képződhet, helyenként gyenge ónos szitálás vagy hószállingózás is lehet.
    
A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között valószínű, északon lesz a hidegebb.
    
Csütörtökön az esti óráktól a hőmérséklet az Alföld északi és középső részén, valamint az Északi-középhegység szélvédett, havas tájain süllyedhet 15 fok alá.
    
Az előrejelzés szerint pénteken mínusz 20 foknál is hidegebb lehet, a hétvégén többfelé napközben is mínusz 10 fok körül alakul a hőmérséklet.