Teljes titokban temették el a keményvonalas kommunistát

Komócsin Mihály még elvtársai közül is kiemelkedett, már ami a visszataszító életutat illeti. Természetesen megúszta elszámoltatás nélkül.



Tavaly december 15-én elhunyt, és január 14-én teljes titoktartás mellett temették el a szegedi Belvárosi temetőben Komócsin Mihályt, az egykori első számú városi és megyei kommunista vezetőt – írja a delmagyar.hu. 91 éves volt.

Élet-halál ura volt Csongrádban

Komócsin Mihály 1944-től a kommunista párt szegedi területi szervezője, dél-magyarországi pártszervezője volt. Fővárosi és Heves megyei pártmegbízatások után visszatért Szegedre, 1956 novemberétől Szegeden a Magyar Szocialista Munkás Párt szervezője, a végrehajtó bizottságának első titkára, majd az MSZMP megyei bizottságának gazdaságpolitikai titkára, 1971-től 1974-ig a megyei tanács elnöke volt. 1985-ös nyugdíjba vonulásáig az MSZMP megyei első titkáraként tevékenykedett.

Keményvonalas kommunistaként, "élet és halál" uraként emlegették Szegeden, egy olyan vezetőként, akinek nem mertek ellentmondani. Jellemző Komócsinra, hogy miatta Csongrádot csak "Pol-pot" megyeként emlegették.

Mindent elárul róla, hogy ő már 1985-ben megbukott, amikor kikapott az előzetes jelölőgyűlésen Király Zoltántól, majd visszalépett.

Ágyban, párnák közt halt meg.