Egyelőre nem kell fizetniük a dunaújvárosiaknak azért, hogy Habonyék propagandáját nyelhessék

Valójában a lapnak kellene fizetnie azért, hogy valaki elolvassa. Ehelyett az önkormányzat tolná bele a közpénzt a nép nevében.

A város szakbizottságain is sikeresen átcsúszó előterjesztés szerint Dunaújváros önkormányzata márciustól kezdve minden egyes lapszám után 226 ezer forint plusz áfát fizetne a Habony-féle cégnek azért, hogy a városban ingyen szórják az egyébként is reklámokkal teli Lokál Extrát.

A több millió forintot jelentő kiadás viszont egyrészt szükségtelennek, másrészt etikátlannak tűnik. A Habony-művek többi termékéhez hasonlóan ugyanis ez is tele van állami cégek és egyéb közpénzből gazdálkodó szervezetek reklámjaival, továbbá tartalmát tekintve is nehéz nem egyszerű kormánypropagandára gondolni.

Ha ma még nem szerezte be a Lokált, azonnal pótolja! Nélkülözhetetlen információval gazdagodhat!

Bizonyára önnel is előfordult már, hogy a Paksi Atomerőmű Zrt. hirdetése nyomán döntött úgy, hogy a jövőben rendszeres energiafelhasználó lesz, vagy a Főgáz reklámja győzte meg arról, hogy otthonába bevezesse a gázt.A mai Lokál féloldalas hirdetésében azt tudhatja meg, hogy öt rádióadón naponta többször is szerezhet "rövid, lényegre törő, aktuális, és közérdekű tudnivalókat a vasúti utazáshoz".

A dunaújvárosi közgyűlés csütörtöki ülésén végül nem született meg a végső döntés, ugyanis Cserna Gábor fideszes polgármester levette a témát a napirendről arra hivatkozva, hogy további tárgyalások szükségesek.

Pintér Tamás dunaújvárosi illetőségű jobbikos parlamenti képviselő az Alfahírnek arról beszélt, a jelenlegi városvezetés egy olyan lap támogatását helyezte kilátásba, melynek „papírja van arról, hogy hazudik” - utalt ezzel arra, hogy a Habony-termékek sorra vesztik el a sajtópereket.

„Világos, hogy (a lap) pártpropaganda célokat szolgál. Lejárató anyagok az ellenzékről, féloldalas reklám kormányzati intézkedésekről, és néhány olvashatatlan cikk”

- magyarázta Pintér lapunknak, aki szerint Dunaújvárosnak semmi szüksége „népbutító újságra”, olyanra meg főképp nincs, amit a lakosok pénzéből finanszíroznának.

A bulvárlappal kapcsolatban még Zimnic János fideszes bizottsági külsős tag is arról beszélt -annak ellenére, hogy utána megszavazta az előterjesztést-, hogy a lap 40-45 százaléka biztos, hogy reklámból áll, és utána is csak „néhány olvashatatlan cikk van benne, ez nem vitás”.

Természetesen ki kell várni a "további tárgyalások" eredményét, mielőtt a lap támogatásának visszavonását feltételeznénk.