Vona: Orbán bosszút akar állni rajtam

A Jobbik elnöke szerint a miniszterelnök benne és pártjában látja riválisát. A Fidesz ezért mindent elkövet, hogy a Jobbikot meggyengítse.

Újabban a kormányzati propagandagépezet azzal támadja Vona Gábort, hogy "mecseteket építene Magyarországon". A Jobbik elnöke az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának volt a vendége. Többek között arról beszélt, hogy a Jobbik kormányzásra készül, a Fidesszel ellentétben pedig felszámolnák a korrupciót, felemelnék az alsó középosztályt, az országot pedig demokratikusabban vezetnék. A kormányzati sajtóban azonban csak egyetlen mondatával foglalkoztak, azt is szándékosan manipulálva és félremagyarázva idézték.

Baló vendége volt Vona: sem a Fidesszel sem az MSZP-vel nem lesz koalíció

Vona Gábor, a Jobbik elnöke az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának vendége volt. A politikus ismét határozottan kijelentette: nem hajlandók együttműködni a választáson a baloldallal, koalícióra pedig semmi esetre sem lépnek sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, mert azzal a politikai létezésük értelmét vesztené.

Csütörtökön reggel, az M1 Ma reggel című műsorában Vona Gábor tisztázta a kérdést, és elmondta: Baló György kérdése a mecsetek tiltására vonatkozott, amellyel kapcsolatban kifejtette, nem tiltaná, minthogy egyetlen egy vallásnak a gyakorlását sem.

„Ezt egyetlen egy párt sem tiltaná. Szerintem a kormány sem” – jelentette ki a Jobbik elnöke. Hozzátette: azon kevés dolgok egyikéről van szó, amelyekben a kormánnyal egyetértenek, vagyis a vallásgyakorláshoz való jogot biztosítani kell. Szerinte különbség van a sajtóban megjelent hírek és a kijelentése között. A kormányzati propaganda arról számolt be, hogy "Vona Gábor már mecseteket építene". A Jobbik elnöke azonban arról beszélt az RTL műsorában, hogy nem tiltaná senkinek sem a vallásgyakorlást.

„Az elmúlt időszakban velem kapcsolatban A-B-C-D verziójú hírek is megjelentek. Úgyhogy arra kérek mindenkit, hogy figyeljen oda, mit olvas, és ha valamit olvas, ne higgyen el feltétlenül mindent”

- üzente a Jobbik elnöke a televízión keresztül.

Vona Gábor szerint az őt és pártját ért támadások hátterében az áll, hogy nagy az ijedtség a kormánypártok köreiben.

„Az elmúlt időszakban egy rágalomhadjárat indult velem szemben: megfigyeltetnek engem törvénytelen eszközökkel, az egész országot óriásplakátokkal szórták tele, amin én szerepelek”

- emlékeztetett Vona. Úgy véli, az okok a tavaly őszi parlamenti időszakban keresendőek, amikor a letelepedési kötvényekkel „behúzta a kéziféket”, és rávilágított a kormánynak egy nagyon súlyos korrupciós ügyére. De az Orbán Viktorral folytatott azonnali kérdések formájában történő viták is lépésre sarkallhatták a Fideszt. Vona azzal szembesítette Orbánt, hogy Mészáros Lőrinc nem egy vállalkozó, hanem a kormányfő strómanja.

Vona szőnyeg szélére állította Orbánt

Vona Gábor olyan keményen nekiment az őszi ülésszakot napirend előtt kezdő Orbán Viktornak, hogy az felért a miniszterelnök szőnyeg szélére állításával. A kormány kommunikációs stábjában bőszen vakargathatják a fejüket, hogy mit is lépjenek az elmúlt évek legerősebb ellenzéki parlamenti beszédére.

Vona Gábornak meggyőződése, hogy Orbán Viktor most bosszút akar állni, mert benne és a Jobbikban látja azt a riválist, akik 2018-ban leválthatják kormányát.

„Most mindent megmozgat, megpróbál olyan hangulatot kelteni a Jobbik körül, vagy a Jobbikon belül, amivel az én pozíciómat vagy a Jobbik lehetőségeit gyengíti”

– tette hozzá Vona.

A Jobbik elnöke azonban ezt az egészet úgy fogja fel: azt támadják, arra pazarolnak töltényt, aki megérdemli.

„Én erre büszke vagyok. Sokkal rosszabbul esne, ha azt látnám, hogy Molnár Gyulát támadja a Fidesz. Vagy Botka Lászlót. (…) Bizonyos értelemben elismerése a munkámnak.”

A Jobbikkal kapcsolatos mesterségesen szított hangulat kapcsán megjegyezte:

„A Jobbik ma is egy nemzeti párt, annyi különbséggel, hogy ma már nemcsak a saját törzsbázisát kívánja képviselni, hanem megpróbál megszólítani másokat is.”

Hozzátette:

„Azért vagyunk mi jobbikosok, mert a legjobban szeretjük a hazánkat. Ha valaki legjobban szereti a hazáját, akkor képesnek kell lennie arra, hogy megszólítson másokat is, akik ugyanennek a hazának a fiai, lányai, ugyanennek az országnak az állampolgárai. Őket is képviselnünk kell.”

Vona Gábor leszögezte: a Jobbik ma Magyarországon a legstabilabb párt. A baloldal szét van esve, de a Fideszben is komoly problémák vannak.

„A Fidesz értelmiségi holdudvarát adó Professzorok Batthyány Köre elképesztő kritikákat fogalmazott meg”

- hívta fel a figyelmet az M1 műsorában a Jobbik elnöke.

Vona szerint azt, hogy most néhány kizárt egykori jobbikos tüntet Debrecenben, össze se lehet hasonlítani azzal, hogy a Fidesz kormányzati hátterét, értelmiségi holdudvarát adó Professzorok Batthyány Köre elmondja mindennek a kormányt.

Kihátrálhat Orbánék mögül az értelmiség

„A jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a 'polgári Magyarország' hívószót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt. Ők még ma is azt gondolják, hogy az 1998 és 2002 közötti Magyarország valóban polgári Magyarország volt. Ez óriási tévedés"