Nem tudta bizonyítani, hogy a rendőrök verték össze, ezért nem kap kártérítést Dukán Dániel

Így működik a Fidesz-kormány elszámoltatása 2006 véres őszéért: Dukánt összeverték, és több mint 40 napot töltött előzetes letartóztatásban, de ez mit sem számít.

Az ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amelyben elutasította a keresetet. Az ítélőtábla indoklásban felhívta a figyelmet: a per tárgya az volt, hogy Dukán Dániel szerint a rendőrök erőszakosak voltak vele, megverték, megrugdosták, azonban ezt nem sikerült bizonyítani.

Dukán Dániellel készült megrendítő interjúnkat itt olvashatják:

"Én azt hittem a börtönben a bűnözőktől kell félni, de az őrök sokkal rosszabbak voltak"

2006 szeptemberében 24 éves egyetemista volt, buliból indult haza. Egyetlen bűne az volt, hogy rossz helyen volt, rossz időben. Lecsukták, megverték, embertelen körülmények között tartották fogva, koncepciós perben elítélték. Dukán Dániel azóta is folytatja harcát az igazságért - ami tíz évvel a történtek után sem könnyű küzdelem.

A másodfokú bíróság nem talált bizonyítékot arra, hogy az őrizetbe vétel szükségtelen vagy aránytalan intézkedés lett volna a felperessel szemben, az elszenvedett sérülések pedig keletkezhettek akkor, amikor a felperes ellenállt a bilincselésnek - hangzott el az indokolásban.