Fényes nappal raboltak ki és vertek meg embereket a Deák téren

O. György és két társa Budapesten a Deák Ferenc téren garázdálkodott, de közülük ketten korábban egy férfit is kiraboltak – fogalmaz a rendőrség honlapja az esetről szóló közleményében.

Eszerint a belvárosi rendőrség egy 15 éves budapesti fiú ellen csoportosan elkövetett garázdaság illetve könnyű testi sértés bűntette, valamint O. György 22 éves és O. József 19 éves budapesti lakosok ellen csoportosan elkövetett garázdaság, könnyű testi sértés és rablás bűntette miatt jár el.

A leírás szerint január 21-én 15 óra 15 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten a Deák Ferenc téri aluljáróban három férfi minden előzmény és szóváltás nélkül bántalmazott egy férfit, akit több alkalommal megütöttek és meg is rúgtak. A férfi a támadás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a támadókat beazonosították és 15 óra 50 perckor a helyszín közelében elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Valamiért odaszoktak

Az elfogásukat követően az eljárás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a garázdák közül O. György és O. József 2017. január 8-án a délelőtti órákban Budapesten az V., Deák Ferenc téren található templom előtt pénzt kért egy férfitől.

A sértett a pénz átadását megtagadta, így őt bántalmazták, majd ezt követően pénzét elvették. A két férfit a rendőrök a csoportosan elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés bűntettén túl rablás bűntette miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók a három elkövetőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.