Veronai busztragédia: 18 keresztet állítottak a sofőr háza elé

Veronai busztragédia: 18 keresztet állítottak a sofőr háza elé

Karácsony első napján az áldozatok hozzátartozói megjelentek a veronai halálbusz életben maradt sofőrjének házánál. Az elhunytak emlékére fakereszteket helyeztek oda, az akciót a Facebookon közvetítették - írja a Bors.hu.

Mint emlékezetes, 2017. január 20-án a Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett sítáborból hazavezető úton a gyerekeket és hozzátartozóikat szállító busz egy hídpillérbe csapódott az olasz autópályán Verona közelében. A tragédiában tizenheten veszítették életüket. 

Most, karácsony első napján két hozzátartozó úgy döntött, elmegy az életben maradt magyar sofőr házához, hogy ott az elhunytakat jelképező tizennyolc keresztet – az októberben elhunyt hős tornatanár, Vígh György emlékére is – helyezzen el. Ezt a Facebookon élőben közvetítették, várva, hogy a sofőr megjelenjen - írja a lap.

"Azért jöttünk el ide, hogy a 18 áldozat emlékét elhozzuk a karácsonyfája alá ennek az embernek. Az ő karácsonya se teljen könnyebben, mint az áldozatok hozzátartozóinak"

– mondta az élő videóban a balesetben az unokahúgát elvesztő Szendrei Endre.

Bár a magyar sofőr életben maradt a balesetben, hosszú rehabilitáció várt rá és kétséget kizáróan nem sikerült bizonyítani, hogy a buszt valóban ő vezette volna, sőt, az ügyvédei egy olyan orvosi szakvéleményt adtak be az olasz bíróságon, ami arról szól, hogy a járművet a sérülései alapján nem V. János, hanem a váltótársa, K. Zoltán vezette.

Az egyetlen gyermekét elvesztő Krizsány László a Borsnak elmondta: 4–5 órát várakozhattak, a sofőrrel nem találkoztak. Hozzátette: legfőbb céljuk, hogy a hasonló tragédiákat elkerülve törvénymódosítást érjenek el - írja a lap.