Két súlyos, válságos állapotú sérült maradt Olaszországban

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára emlékeztetett: már hazaszállították a buszbaleset négy sérültjét – három embert még vasárnap repülőgéppel –, így minden olyan sérült, aki szállítható állapotban volt, megérkezett Magyarországra.

Felidézte, még szombaton kiutazott három mentőorvos Veronába, hogy felmérjék, mely sérültek szállíthatóak Magyarországra. Ennek nyomán került a Honvédkórházba a buszbalesetben megsérült négy felnőtt. Reménykednek abban, hogy a még Veronában kezelt két súlyos sérült is minél hamarabb szállítható állapotba kerül – mondta az államtitkár, aki a kormány nevében kifejezte részvétét a hozzátartozóknak.
Kérdésre válaszolva Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, hogy a sérültek a baleset egészére nem emlékeznek, csupán részletekre.

Tamás Róbert orvos-igazgató közölte, hogy a még vasárnap hazaszállított három sérült közül kettőt égési sebekkel kezelnek, egy sérült esetében pedig törés miatt sebészeti beavatkozást terveznek. Annyit árult el, hogy a kórházban kezeltek valamennyien 30 és 60 év közötti felnőttek, és a fizikai sérülések mellett pszichiátriai és pszichológiai ellátást is kapnak.

Hozzátette, hogy a még Olaszországban kezelt két beteg állapota súlyos és válságos, továbbá a buszbaleset egyik áldozata könnyű sérülésekkel, járóbetegként kereste fel a kórházat.