Pajszerral járt mackókat feszegetni a betörőpáros

Elsősorban készpénzre mentek, de nem voltak igazán válogatósak, ha úgy adódott szeszes italokat és édességet is loptak.

Betöréses lopásokkal gyanúsítható férfiakat fogtak el szerdán Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói és Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei Csongrád megyében, Csongrád határában. A 42 éves hódmezővásárhelyi D. Attila és a 34 éves baksi Á. Csaba a gyanú szerint az elmúlt hónapokban, több megyében főként mezőgazdasági telephelyekre törtek be és páncélszekrényekből pénzt loptak – írja a police.hu.

Szolnokon 2016 októberében és 2017 márciusában törtek be egy-egy telephely irodaépületébe. Emellett 2016 szeptemberében Tiszakécskén, egy italdiszkontból szeszes italokat, édességeket, 2016 novemberében pedig Orosházán, egy cég telephelyén tárolt két pénzkazettából több millió forintot loptak el.

Elfogásukat követően a rendőrök átkutatták az autójukat, amelyben betörésekhez használt eszközöket és az arcukat, testalkatukat eltakaró maszkokat találtak. A nyomozók több, a gyanúsítottakhoz köthető Csongrád megyei helyen is házkutatást tartottak, ahol további bizonyítékokat foglaltak le.

A gyanúsítottak elfogása érdekében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága több megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi szolgálatával együttműködött. A Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyék nyomozóitól érkező információk nagyban segítették a felderítést. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya D. Attilát és Á. Csabát lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A nyomozás jelenlegi adatai szerint további bűncselekményeket követtek el az ország több megyéjében, ezért a bűncselekmények száma és a gyanúsítottak köre a büntetőeljárás során tovább bővülhet.