Rogán Antal elvesztette a pert amit azért indított, mert lebűnözőzték

Rogán akkor perelte volna sikeresen Juhászt, ha a bíróság előtt nem tudják bizonyítani, hogy ennek van alapja. Az ellenzéki politikus alapvetően a belvárosi ingatlanok körüli helyzet miatt beszélt így Rogánról, a gyanú szerint ugyanis sok nagy értékű lakást igencsak áron alul adtak el.

Juhász Péter azonban a tárgyalásra tanúként idéztette be Portik Tamás egykori nagyvállalkozót, akit a Prisztás-gyilkosság miatt jogerősen 15 év fegyházra ítélt a Fővárosi Ítélőtábla.

Ekkor jött a pofon, Portik ugyanis azt mondta, tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át személyesen Rogánnak egy belvárosi ingatlanügyben.

A hvg.hu szerint a bírónő azt mondta, Juhász kijelentései nem voltak öncélúak, nem a személyiség lejáratására irányult, hanem a Rogán által vezetett V. kerületi önkormányzat ingatlanértékesítési gyakorlatát bírálta, ami megengedhető.

Juhász szerint innentől nyugodtan bűnözőzheti Rogánt, aki eddig nem jelent meg saját tárgyalásain, és egyelőre nem tudni azt sem, fog-e fellebbezni az ítélet ellen.