Bebetonoztatta volna haragosait a budapesti ügyvéd, 3 és fél évet kapott

A közleményben ismertették: a nyugdíjas vádlott 2014 őszén elhatározta, hogy a neki több millió forinttal tartozó, háromtagú családot "elteteti láb alól". A korábban ügyvédként dolgozó férfi terve az volt, hogy az élettársának ingatlanján építési munkákat végző vállalkozóval elraboltatja a sértetteket, majd "bebetonoztatja" őket a XXII. kerületi építkezésen. Erről csak az építési szakemberrel beszélt. A vállalkozó úgy tett, mintha elfogadná a megbízást, de ezzel egy időben értesítette a rendőrséget, és az idős férfit 2014 szeptemberében elfogták. 
 
A férfi, miután megszüntették az előzetes letartóztatását, újabb emberölésre készült, amelynek célpontja korábbi élettársának új barátja volt. A bűncselekmény elkövetéséhez ezúttal is segítőt keresett magának, egyik ismerősének büntetett előéletű testvéreit. Arra nem számított, hogy terve ezúttal is kitudódik, azaz értesíteni fogják a rendőrséget. 
 
Két hónappal később a vádlott ismét elhatározta, hogy más emberek bevonásával végrehajtja a volt élettársának barátja ellen kitervelt bűncselekményt. Ez alkalommal fedett nyomozó közreműködésével fogták el 2015 áprilisában.
 
A bizonyítékok, a tanúvallomások, valamint a kép- és hangfelvételek alapján a bíróság négy rendbeli, egy esetben folytatólagosan elkövetett emberölés előkészületének bűntette és sikkasztás miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit.
 
Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és meghatalmazott védője felmentésért fellebbezett - olvasható a törvényszék közleményében.