Emlékeztették a Fideszt, kiket támogatott Soros György

Mirkóczki Ádám szóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányzó pártot és annak alelnökét: ne legyen szelektív a memóriája, és hagyja abba a képmutató hazug politikát. 

Hozzátette: Németh Szilárd az "eltakarítandó" szervezetek és személyek közé sorolta a Soros György befektető által támogatottakat, miközben a magyar származású amerikai üzletembertől támogatást kapott 1984 és 1994 között mások mellett Orbán Viktor miniszterelnök, de más, a kormányhoz és a kormánypárthoz köthető személyek, mint Deutsch Tamás, Szájer József, Németh Zsolt, Stumpf István, Cséfalvay Zoltán, Pálinkás József, Áder János vagy Kövér László is. 

Ugyancsak Soros György támogatta a Bibó István Szakkollégiumot, a Századvég Politikai Főiskolát, több vidéki Fidesz-szervezetet, a Demokrata című lapot, a Századvég Kiadót, a Fekete Doboz Alapítványt - sorolta.

Leszögezte: a Jobbikot sem Soros György, sem más nem támogatta külföldről. 

Mirkóczki Ádám a Civil Összefogás Fórum elszámoltatását is várja a kormánytól. 

Az ellenzéki politikus arra a kérdésre, miszerint Iszák fideszes polgármestere uniós támogatásból épített vadászházat, majd be is költözött oda, azt mondta: ma semmilyen közpénzt nem oszthatnak ki úgy, hogy az ne fideszes politikus vagy a kormánypárt holdudvarának gyarapodását szolgálná.