Állami köldökzsinóron hizlalja az offshore cégeket

"Nem elég a letelepedési kötvénybizniszből összeharácsolt 110-120 milliárd forint, nekik még több kell".

Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök nem hogy ígéretének megfelelően véget vetett volna az offshore lovagok világának, hanem stratégiai partnerséget is kötött velük.
    
Az ellenzéki politikus példaként említette, hogy szerinte a nemzeti vagyonkezelő a közelmúltban a 7-8 milliárd forintos piaci ár feléért kótyavetyélte el az Országos Gyógyszerészeti Intézet V. kerületi irodaházát. Sajtóhírek alapján pedig a vevő mögött egy olyan Máltára bejegyzett offshore cég áll, amely Rogán Antal és Habony Árpád köreihez köthető - tette hozzá.
    
A Jobbik szóvivője szerint a kormány offshore lovagjainak semmi nem elég.

"Nem elég a letelepedési kötvénybizniszből összeharácsolt 110-120 milliárd forint, nekik még több kell"

- fogalmazott Jakab Péter, hozzátéve, nem lehet csodálkozni, ha ilyen esetek miatt egyre rosszabb az ország korrupciós besorolása.
    
Kiemelte, a Jobbik kormányra kerülve semmisnek tekintené mindazokat a szerződéseket, amelyeket a magyar állam offshore cégekkel kötött.
    
"Nem lehet tétlenül nézni, hogy ezt az országot szabadon lerabolják" - mondta Jakab Péter, majd kiemelte: a Jobbik korábban ismertetett lex Ludas Matyi törvényjavaslatával vagyonelkobzással, antikorrupciós ügyészség felállításával, és a politikusokra rótt dupla büntetésekkel vetne véget a Döbrögik uralmának.