Jó tanácsok tüntetőknek! Ezt vigye magával, ha demonstrálni akar a Jobbik ellen

Több eszközre is szükség lehet az emelkedett hangulatú rendezvény tökéletes lebonyolításához. 

1. Réteges öltözet

Az előrejelzések szerint a hőmérséklet -9 és 0 fok között alakul majd, a hidegre való tekintettel jól teszik tehát a tüntetők, ha rétegesen öltözködnek. Bár a szervezők deklarált célja, hogy ruhát szerezzenek Vona Gábortól, a politikus vélhetően öltönyben készül megtartani a beszédét, ráadásul határozottan kijelentette, hogy nem adja vissza a gárdamellényét.

2. Dobozos sör

A tüntetések elmaradhatatlan kelléke, ám nem árt tudni, hogy a közelben csak egy kisbolt található, melynek készlete olykor még egy-egy NBIII-as meccs alatt is ki tud fogyni, Cudar Norbert szervező pedig elmondta a fideszközeli Pesti Srácoknak, hogy a Facebookon 71 ember által visszaigazolt rendezvényre 500 főt vár. Van büfé az épületben is, de az elég drága, helyesebb tehát, ha a tüntetni készülők előrelátó módon eleve itallal érkeznek a helyszínre, az így spórolt pénzből pedig akár egy relax masszázsra (4000 Ft/30 perc) vagy egy babaúszásra is befizethetnek (3000 Ft/alkalom).

3. Szatyor

A sör helyszínre szállításához kiváló eszköz lehet egy legalább 10 éves reklámszatyor, melyben megférnek a világ titkos háttérerők általi leigázási szándékát bizonyító megsárgult, a szatyornál is régebbi dokumentumok.

4. A Jobbik alapító nyilatkozata

Nem árt, ha legalább egy-egy rövid kivonatot vagy jegyzetet tartanak maguknál az elégedetlenek, ha a sajtó rákérdezne, hogy mégis mi a kifogásuk, könnyebb lesz puskázni.

5. Olló

Debrecenben már kivágták a Jobbik-logót a párt zászlajából, ha ismét ilyesmire kerülne sor, nem volna szerencsés, ha kézzel kéne kiszaggatni. 

6. Szőlőcukor

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a szőlőcukor fogyasztása jelentősen jótékony hatással van az agyi funkciókra, serkenti a gondolkodást, javítja a memóriát, elősegíti az információk rögzülését, azaz a tanulási folyamatot.

7. Egy könyv

Bármilyen, amit félrevonulva egy padon föl lehet csapni, és egy kicsit befelé fordít. A mipszi.hu az indulatkitörések kapcsán ezt írja: "Ha képes vagyok megfogalmazni, mi tesz békétlenné valójában, a harag feloldódik és hozzáférek ahhoz a problémához, amit a haragom, a nyugtalanságom jelez számomra, és amely önismereti munkát igényel."

8. A Habony-média újságíróinak telefonszáma

Bár a helyszínen is tartózkodik majd több kormpánypárti újságíró, jó, ha a tüntetők bármilyen érdekes történés esetén tájékoztatni tudják közvetlenül a szerkesztőségeket, az ott dolgozók munkatempója ugyanis legendás: már azelőtt képesek hírt adni egy eseményről, hogy az bekövetkezne.
 
Vigyázzanak magukra és társaikra!