A kormányt kérik, hogy ne verhessék szét a „magyarság és az egyház szakrális helyét”

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy akadályozza meg annak a transzformátorállomásnak a felépítését, amelyet az ELMŰ tervez létrehozni Pilisszántón.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a 70-80 méter széles erdőirtással járó beruházás Magyarország egyik legszebb védett természeti környezetét rombolhatja szét, amely egyben a "magyarság és az egyház szakrális helye is".

Kiemelte, Pilisszántó az áramszolgáltatótól ígért 65 millió forintból egy új tornatermet kíván építeni, vagyis szerinte a kabinet könnyen megakadályozhatná a beruházást, ha támogatná a település ezen célját.

Még megakadályozhatják, hogy elektromos áramot vezessenek a Pilis szívébe

Néhány nappal ezelőtt kapta fel a közvélemény a fejét a hírre, miszerint a festői környezetben fekvő Pilisszántó község határában az ELMŰ egy 10 ezer négyzetméteres transzformátorállomás felépítését tervezi. Minderről a helyiek persze nem onnan szereztek tudomást, hogy a település polgármestere Csicsmanczai Tamásné, vagy épp az állami tulajdonú vállalat munkatársai becsöngettek az itt élőkhöz, hanem kiszivárgott az információ egy 2016.

A jobbikos politikus bejelentette továbbá, parlamenti írásbeli kérdésben várnak választ Orbán Viktor kormányfőtől arra, miként kívánja kormánya megvédeni a Pilist.

Vizsgálnák az uniós pénzből kényelmeskedő polgármestert

Szilágyi György emellett beszélt arról is, hogy a Jobbik vizsgálatot kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei főügyészségen Monok Józseffel, Izsák fideszes polgármesterével szemben, aki sajtóhírek alapján saját céljaira használ a cége által uniós forrásból épített vadászházakat.

Még a végén kamatostul fizet meg a fideszes polgármester?!

Soron kívüli, teljes körű vizsgálatot indít a sajtóhírek alapján a Miniszterelnökség az izsáki polgármester vadászházának ügyében, mondta Csepreghy Nándor államtitkár az Index kérdésére. Az N1TV számolt be arról először, hogy Mondok József egyik cége 2014-ben arra kapott 35 milliós EU-s támogatást, hogy vadászházat húzzon fel, ehelyett a polgármester maga költözött az ingatlanba.

"Nem csoda, hogy ilyen ügyekkel találkozunk" - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, "kiskirályok" lakják az országot, akik a "saját területükön kicsiben ugyanazt csinálják, mint amit Orbán Viktor nagyban csinál az országban".

Fizetett provokátorok a Jobbik ellen

Szilágyi György kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott, a Fidesz fizetett provokátorokat tervez ellentüntetőként küldeni a Jobbik szombati, budapesti évértékelőjéhez. "A Fidesz minden nemtelen eszközzel teljes mértékben megpróbálja lejáratni a Jobbikot, megpróbál bomlasztó tevékenységet végezni, ami eddig nem sikerült neki és nem is fog sikerülni" - tette hozzá.

Akik a Gárdából a Fideszhez meneteltek

Tüntetést szerveznek Vona Gábor országértékelő beszédének idejére, hogy "visszavegyék" a pártelnöktől a gárdamellényét, amelyben 2010-ben letette képviselői esküjét. Miközben a Fidesz régi trükkje ismétlődik meg, a fideszes Habony-média leplezetlenül futtatja a tüntetőket, a 2009-ben alakult Új Magyar Gárda Mozgalom vezetőjének esze ágában sincs visszavenni a mellényt, és nem érti, hogy hol voltak a hőbörgők az elmúlt években.

Az ellenzéki politikus további kérdésekre válaszolva kijelentette, a Jobbik teljes mértékben nyitott minden olyan értelmiségi irányába, aki Magyarország érdekében akar tenni. "Mi nem azzal kívánunk foglalkozni, hogy ki, milyen pártállású" - mondta Szilágyi György, aki szerint pártja minden olyan jó szándékú emberrel együtt tud dolgozni, akinek "múltjában nem találhatóak olyan foltok, mint mondjuk Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor múltjában".