Jelentkezett a leukémiás kislány megbírságolt apukája a rendőrfőnök felhívására

Felvette a kapcsolatot szombaton Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány telefonon azzal a férfivel, aki sajtóhírek szerint leukémiás kislányát kezelésre vitte, de a szmogriadó miatt megbírságolták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Közölték továbbá, a férfi kifejezetten kérte, hogy ügyének további alakulásáról a Budapesti Rendőr-főkapitányság ne tájékoztassa a sajtó munkatársait, ezért a rendőrség nem ad további tájékoztatást, a találkozóval kapcsolatos információkat nem kommentálja.

Bucsek Gábor rendőrfőkapitány szombat délelőtti közleményében azt írta, a történetet a gyerek édesanyjának egyik ismerőse adta közre.

"Nincs lehetőségem megismerni a másik fél, a rendőr változatát, pedig nagyon szeretném" - tette hozzá. Hangsúlyozta: nem ilyen viselkedést vár el a munkatársaitól, "hasonló esetben a rendőr nem bírságol, hanem figyelmeztet."

"Három napja töprengek, mit tehet egy ilyen helyzetben a budapesti főkapitány. Röviden és tömören, semmit. Bucsek Gábor azonban igen: kész vagyok saját pénzemből kifizetni a kirótt bírságot, ha és amennyiben meggyőződhetem arról, hogy mindez az ismerős beszámolója szerint történt."

- írta a főkapitány.

Sajtóhírek szerint január 25-én Budapestre utazott egy házaspár négyéves, leukémiás kislányával kezelésre. A család Opel Astrája környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten. A férfit hazafelé leintették a rendőrök, és hiába mondta, hogy kezelésre vitte a gyereket, az ezt igazoló dokumentumokat meg sem nézték, 15 ezer forintra bírságolták.