A Fidesz nem kapkodná el házfoglaló polgármesterük felelősségre vonását

Ez szépen működött a maga módján. Eddig.

 

Halásztól azt akartuk megtudni, hogy milyen további következményei lehetnek egy ilyen ügyletnek a párton belül. Rákérdeztünk arra, hogy lehet -e számítani esetlegesen kizárásra vagy arra, hogy lemondásra szólítják fel az általuk támogatott politikust.

„Ne menjünk a dolgok elébe, várjuk meg a vizsgálat végét! Egy biztos, ha bármilyen szabálytalanság történt akkor azzal kapcsolatos összegeket vissza kell fizetni” – mondta Halász. Hozzátette: egy ilyen pályázatnál van a megvalósítási és a fenntartási időszak. Példaként említette, hogy "ha egy önkormányzat iskolát épít uniós forrásból, akkor az nem megy, hogy azt nem iskolaként működteti".

Ez bármilyen más ilyen esetnél is igaz, az izsáki polgármester esetében is. Ha kiderülnek itt a dolgok, akkor meglesznek annak is a következményei.

Kérdeztük, de Halász azt nem árulta el, hogy vannak-e és ha esetleg igen, akkor milyen információi a jelenleg is zajló vizsgálatról. 

Mondok József, Izsák fideszes polgármestere az alighanem róla elnevezett Mondok Vendégházban lakik, ez önmagában biztosan nem keltett volna különösebb feltűnést. Csakhogy ezt az épületet 2014-ben a településvezető egyik cége, a Mondok Kft. mintegy 35 milliós EU-s forrásból építette fel. Brüsszelben pedig nyilván nem azért döntöttek a támogatás mellett, mert szerettek volna egy szép otthont teremteni Mondok úrnak, akinek a bejelentett lakcíme máskülönben még a szüleinél van.

A polgármester azonban a botrányt alaposan körüljáró N1TV-nek elismerte: többnyire a szóban forgó vadászvillában lakik, ahogy azt is, hogy ő átjáróházat nem enged ott csinálni, a szálláslehetőséget általában a baráti körben hirdeti meg.

Ez szépen működik ott a maga módján.

– mondta. A Jobbik az ügyészséghez fordult és érdekes kérdésnek nevezte, hogy az EU-s pénzeket felügyelő Miniszterelnökség vajon milyen okból nem ellenőrizte ennek a 35 millió forintnak az elköltését. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a 444-nek, azt mondta ők is a sajtóból értesültek, és az alapján vizsgálatot indítanak az ügyben, mert felmerült, hogy kár érte az Államkincstárt. A polgármester a Baon.hu-nak később már azt mondta: nem lakik életvitelszerűen a vadászpanzióban.