Saját rokonai sem ismerték fel az összeégett buszsofőrt

A baleset összes áldozatának azonosítását a DNS-ük alapján hétfőn jelentette be a rendőrség. Köztük volt az a két ember, aki még olasz kórházban van, és

akit a rendőrségi közlemény szavai szerint "szörnyű állapotuk" miatt a rokonaik nem tudtak felismerni.

Egyikük az a férfi volt, aki a járművet vezette.

A hírügynökség saját rendőrségi forrására hivatkozott a hírt közölve. A rendőrség az ügyészséget tájékoztatta a sofőr azonosításáról, ehhez a jelentéshez jutott hozzá az ANSA.

A busz Velence és Verona között az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, ami után rendkívül gyorsan terjedő, sűrű, fullasztó füstöt okozó tűz ütött ki a járműben. A katasztrófában 16-an vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú. Egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, és tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A sérülteket kettő kivételével hazaszállították Magyarországra.

Ma kiderült az is, mikor kerülhetnek haza a halálos áldozatok holttestei. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a köztévé esti híradójában azt mondta, erre várhatóan pénteken kerülhet sor.  

A tárcavezető elmondta: az illetékes olasz ügyész kedden küldi ki az áldozatok eltemetésére vonatkozó engedélyeket annak az önkormányzatnak, amelyhez a balesetben érintett autópálya szakasz is tartozik. A dokumentumok alapján állítja ki az önkormányzat a halotti anyakönyvi kivonatokat, ami alapján engedélyezik a holttestek kiadását és elszállítását.

A szükséges dokumentumok elkészülte után,

lehet, hogy már csütörtökön, de inkább pénteken szállíthatják haza a holttesteket.

A miniszter elmondta azt is, a holttestek és a válságos állapotban lévő sérültek azonosítása befejeződött, és a külügyminisztérium munkatársai elkezdték felvenni a kapcsolatot a hozzátartozókkal; információi szerint az érintettek felével már tudtak beszélni.

"Mindenesetre a telefonálást ma este addig nem hagyjuk abba, amíg minden hozzátartozóval nem tudtuk közölni az azonosítás eredményét" - fűzte hozzá.