"Ahonnan az emberek menekülnek, az nem egy sikeres ország"

Vona Gábor szerint a nulladik lépés akkor is az elszámoltatás lesz.

Szóba került az évértékelőn megfogalmazott üzenet, és annak célközönsége is. Nincs már jobb és baloldal, magyar emberek vannak, akiket képviselni akarunk, fogalmazott Vona Gábor, hozzátéve: meg kell szólítani a korábban baloldali pártokra szavazókat, a Fideszből kiábrándultakat és persze a saját tábort is.

"Hagyjuk abba ezt mesterséges megosztottságot, lépjünk ezen túl!"

- közölte.

Vona Gábor feladatának tekinti, hogy a magyar társadalommal megértesse a Jobbik programját, miszerint se helytartók, se földesurak, hanem a nép pártján állnak.

"Aki ezt érti, és azonosul vele, az velünk van",

"de másfél évvel a választások előtt én mindenkinek a sebeit nem tudom nyalogatni"

- utalt ezzel arra, hogy a kormánypárti sajtóban több kritikát is megfogalmaztak egykori gárdisták, párttagok, azt azonban aláhúzta, ellenvéleménnyel most is el lehet őt érni a megfelelő fórumokon.

Emlékeztetett arra is, hogy "ahonnan az emberek menekülnek, az nem egy sikeres ország", hiába is szajkózza ezt a propaganda. Ugyanakkor a Jobbik hatalomra jutása után a nulladik lépés az elszámoltatás lesz. Arra a kérdésre, hogy a jobboldali ellenzéknek ez miért sikerülhet, közölte:

"a többi párt már ellenzékben is a korrupciós rendszer része volt".

A kormányfő hétfői szegedi látogatása kapcsán megjegyezte: miközben a Fidesz a Jobbiktól és tőle félti a hatalmát, és miközben őt támadják, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László és Orbán Viktor egymással tárgyal.