Nem csupán gusztustalanul hazudott a Fidesz, de semmibe vette a bántalmazott nőket és gyermekeket is

Ez valóban gusztustalan

A Liberális Magyarországért Alapítvány (ALMA) "Nem magánügy!" címmel rendezett a családon belüli erőszakkal foglalkozó konferenciát, amelyen az LMP, az Együtt, a Jobbik és az MSZP is képviseltette magát. Az egyeztetésen résztvevő szakpolitikusok megállapodtak abban, hogy szakértői szinten együttműködnek egy közös gyermekvédelmi charta kidolgozásában.

A kormánypártok viszont nem voltak jelen - ami persze a téma miatt önmagában vérlázító, azonban a magyar állampolgárokkal szembeni közömbösségüket sikerült egy igazi ótvarsággal is megfejelniük.

A kerekasztal beszélgetést követően Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója képes volt azt leírni a közleményébe, hogy

"a nőkre jelenleg a bevándorlás és az azt támogató politikai erők jelentik a legnagyobb veszélyt",

mert

"ugyanazok most, akik egy kerekasztalnál szavakban a nőkért aggodalmaskodnak, együtt akadályozták meg, hogy a parlament elfogadja a migránsok betelepítését megtiltó alaptörvény-módosítást".

Vágó Sebestyén is nem leplezett csalódottsággal vette tudomásul, amikor lapunk szembesítette őt a kormánypárti hozzáállással. A Jobbik szociális ügyekért felelős szakpolitikusa szintén jelen volt a kerekasztal beszélgetésen, és leszögezte: a pártokon felülálló kezdeményezésen több konstruktív, konkrét eszközt is megneveztek a résztvevők.

Az ellenzéki képviselő reagált a Fidesz gyomorforgató vádjaira is: egyrészt az Orbán-kormány akadályozta meg a betelepítés elleni alaptörvény szintű védelmet azzal, hogy ragaszkodott az offshore-hátterű, nemzetbiztonsági kockázatokat magában rejtő letelepedésikötvény-bizniszhez, másrészt hazánkban a családon belüli erőszaknak sokkal inkább kitettek a nők és a gyermekek, mint a migránsok támadásainak - utóbbira példa még nem volt, az előbbire viszont több mint százezer.

Vágó Sebestyén úgy látja, hogy akár külföldről is átvehetnénk működő modelleket, de arra is felhívta a kormányzat figyelmét, hogy az eddigi példákból kiindulva, valóban közcélra is felhasználhatnák az óriásplakátokat.

"Ahelyett, hogy arról írnak, Magyarország erősödik, ami egy baromság, bemutathatnák azokat a jeleket is, amelyekből egy család, egy lakóközösség felismerheti az erőszakot elszenvedő áldozatokat"

- magyarázta. Szerinte ezeken a felületeken azt is megmutathatnák, hogy hol és hogyan kérhet segítséget a megtámadott családtag.

Ugyanúgy fontosnak tartja a jelzőrendszer további megerősítését, és az ebben dolgozó szakemberek anyagi és szakmai megbecsülését. Emlékezetes, hogy a kormányzat csak azután lépett, hogy egymás után több gyermek is meghalt amiatt, mert az illetékes szervek nem tudták időben kiemelni őket a veszélyes családi közegükből.

És egyikük sem volt migráns!