Orbán Viktor a határon találkozott a magyar valósággal

Egy katonai sátorban jöhetett rá arra, hogy a mai huszonéveseknek mégsem olyan könnyű a saját lábra állás.

Orbán Viktor miniszterelnök, Bakondi György, belbiztonsági tanácsadója kíséretében látogatta meg a déli határt védő rendőröket és katonákat, megtekintette továbbá az ideiglenes határzár technikai eszközeit is.

A PR akción az amúgy természetesen viselkedő miniszterelnök felszabadultan beszélgetett a határt védő egyenruhásokkal. A katonákkal még melegedni is beült az egyik, a határkerítés közvetlen közelébe telepített fűthető sátorba. Az itt folytatott beszélgetés azonban váratlan fordulatot vett.

Orbán Viktor arról érdeklődött az egyik bakánál, hogy bevonulása előtt mivel foglakozott. A fiatal férfi elmondta: egyetemre járt, és az ország egyik legismertebb és legjobb nevű felsőoktatási intézményében, az ELTE-n szerzett diplomát földrajz szakon, ám nem nagyon talált munkát, raktárosként tudott csak elhelyezkedni, így aztán jelentkezett inkább a Honvédséghez. A videó itt sajnos véget ért, nem lehet tudni, hogy a miniszterelnök mit mondott erre, egy azonban biztos, ha csak egy percre is, de legalább találkozott a magyar valósággal.

Szembesülhetett azzal, hogy a mai huszonéves fiatalok többségének nem megy olyan könnyen a saját lábra állás, mint lányának, és a közbeszerzéseken milliárdokat kaszáló vejének, Tiborcz Istvánnak.

Rádöbbenhetett arra, hogy az átlag magyar huszonéves nem vesz 300 millióért jachtkikötőt, meg wellness hotelt, nem tud továbbá egy könnyű hétévi program keretében milliókért festményeket sem vásárolni. Az Andrássy úti méregdrága luxusboltjainak kirakatait, Orbán Ráhellel és kedves férjével ellentétben pedig legfeljebb kívülről nézegetheti, feltéve, ha még nem ment külföldre, szigorúan kalandvágyból dolgozni.