Nem a hazát szolgálják, de tényleg megéri Rogán Antalnak dolgozni

Akinek van kedve, gyomra az ilyen munkához, biztosan jól érzi majd magát.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2016. október 1. és december 31. között megkötött szerződéseit vizsgálva azt sose feledjük, minden egyes feltüntetett összeg olyan adóforint, amely még nem vesztette el a közpénz jellegét!

Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátása

Évek óta tapasztalhatjuk, hogy a kormányzati tájékoztatási kötelezettség nem szolgál mást, mint a Fidesz a választási győzelmét, a Kabinetiroda is döntően kommunikációs célból költ el milliókat, olykor milliárdokat.

A legendás Pasa parki szomszéd, Csetényi Csaba cégei (Network 360 Reklámügynökség Kft., Affiliate Network Kft.) csak az említett időszakban 1.146.689.195 forint értékben kötött keretszerződést a tárcával, hogy az állampolgárok életét kiemelten érintő eseményekről tájékoztassák az adófizetők pénzéből az adófizetőket.

Idén januártól ismét munkát kapnak a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó kreatív cégek is (New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., és a Lounge Design Szolgáltató Kft.), december 15-ig 1.943.149.000 forintos keretet kaptak a kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása. A Lounge Design egyébként már egy kipróbált harcostárs: ez a cég álmodta meg a "Ha Magyarországra jössz..." kezdetű plakátokat, de a "Magyarország jobban teljesít" szörnyű öröksége is őket terheli: 2011-óta jutnak állami pénzekhez.

A New Land Media emellett kommunikációs tréningekért is leakaszt 2.925.600 forintot.

Ezek a tételek nyilván a választási kampányban fognak igazán felértékelődni (jelen pillanatban ugyan még a "Magyarország erősödik" a téma) - de már várjuk, mikor fog végre a kormányzat is beleszállni a Jobbik elnökébe. A bohócos kampányt - legalábbis papíron - a kormány álciviljei viszik, akik ugye majdnem megszervezték a Békemenetet is.

Az Ön pénzéből: "Az a legfontosabb feladatom, hogy Orbán Viktort 2018-ban győzelemre vezessem"

Rogán Antalt, a miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét, az Orbán-kormány propagandaminiszterét hallgatta meg szerdán az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága. A tárcavezetőnek érdemben nem sikerült sok mindenre válaszolnia, azt viszont megtudtuk, miközben a jobbikos Apáti Istvántól megvonták a szót, hogy mi is számára a legfontosabb feladat, hogy azzal találkozik, akivel akar, és még a minősített adatokhoz is hozzáfér.

Legalább ilyen dühítő a Szövetség a Nemzetért Alapítvány támogatása is, amelyet korábban a kormánysajtó zászlóshajója, a TV2 egy Vona-ellenes kampányában simán csak egy homoszexuális csoportnak nevezett. Akárhogy is, ma már nem sok vizet zavarnak - ennek ellenére így is kapnak 20 millió forintot Rogánéktól. (ehhez persze hozzákapcsolódik, hogy a nagy semmire tavaly is kaptak a Szerencsejáték Zrt.-től 50 millió forintot, míg állami költségvetési maradványból decemberben még 50 milliót).

S akkor a végére még egy apróság: a Gerilla PresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft. is részesül 1,5 millió forintos állami támogatásban, ez a cég egyébként a Habony-műveknek is az egyik fontos pillére: a Pesti Srácokat adja ki.