Tállai nem csak államtitkár és NAV-elnök, de még újságot is szerkeszt

Havi félmillió forintot is meghaladja az az extra jövedelem, amit Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár és NAV-elnök kap két újság szerkesztéséért.

A politikusnak ugyanis még erre van ideje és energiája: a Direkt36 vette észre, hogy Tállai vagyonnyilatkozata szerint tavaly óta egy Saldo Zrt. nevű cégtől bruttó 270, míg egy Kompkonzult Kft. nevű vállalkozástól 249 ezer forintot kap havonta.



Előbbi cég adózási, járulék és számviteli feladatok támogatójaként hirdeti magát, és valamilyen "szerkesztőként" alkalmazza Tállait, míg utóbbi adja ki a NAV hivatalos lapját, az Adóvilágot. Ennek egyben Tállai a főszerkesztője is.

Tállai egyébként bruttó 997 ezret kap havonta államtitkárként, és még 224 ezret parlamenti képviselőként. Összesen tehát a bevallott forrásai bruttó értéken az új munkáival már meghaladják a havi 1,7 millió forintot.

Az államtitkár szép megtakarításokkal is rendelkezik: számos ingatlana mellett aranyba és különböző alapokba is befektetett az OTP-nél, közel 36 millió forint értékben.