Hoppá! A kormány nem bontja fel az offshore cégekkel kötött szerződéseket?

Ha valaki azt gondolja, hogy a kormánynak valami titkolnivalója van, az nem naivitás. Minden körülmény egyre inkább ezt támasztja alá.

Önmagában erre a kérdésre akár egy IGEN, illetve egy NEM választ is adhatott volna a kormány nevében válaszoló miniszter, aki azonban a Sneider által egy papagájhoz hasonlított Dömötör Csaba államtitkárhoz passzolta a válaszadás lehetőségét.

Az államtitkár félrebeszél

Dömötör szerint a letelepedési kötvények kérdése nem tartozik a Miniszterelnöki Kabinetiroda feladatai közé, "a Kabinetirodának tehát nincsenek szerződései az Ön által felsorolt cégekkel" - válaszolta az államtitkár Sneidernek (nekik volt már csörtéjük, erről ITT lehet olvasni), aki azonban nem ezt kérdezte. A Miniszterelnöki Kabinetiroda most már rendszerszinten megválaszolatlanul hagyja a hozzá intézett kényes kérdéseket (lásd: ITT).

Aki időt nyer, az életet nyer

Sneider Tamás a Facebookon jelezte, hogy ismételten felteszi a kérdését, "hátha méltóztat Rogán miniszter érdemben válaszolni". Az államtitkári válasz elegánsan megkerülte a Sneider Tamás írásbeli kérdésében megfogalmazott másik kérdést is, amely a következő:

"A Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund, a ciprusi illetőségű Discus Holdings Ltd., az Innozone Holdings Ltd. és a Migrat Immigration Asia Ltd., továbbá a Liechtensteinben alapított Voldan Investments Ltd. és az S&Z program Ltd., illetve a szingapúri EUROASIA Investment Management Pte Ltd., valamint a felsorolásban egyedüli magyar cégként szereplő Arton Capital Hungary Pénzügyi Tanácsadó Kft. hány letelepedési kötvényt jegyzett le, és ezáltal – a rendelkezésére álló adatok szerint – mekkora bevételt realizált (tételesen feltüntetve)?"

Ha olvasónk azt gondolja, hogy a kormánynak valami titkolnivalója van, az nem naivitás. Minden körülmény egyre inkább ezt támasztja alá.