Trump orvosa kitálalt: az elnök maga diktálta a kiváló egészségi állapotáról szóló jelentést a kampány során

Akkori orvosa szerint Donald Trump amerikai elnök maga diktálta a kiváló egészségi állapotáról szóló, a 2015-ös kampány során felhasznált jelentést.

A levél szerint a politikussá vált üzletember "fizikai ereje és állóképessége rendkívüli". 

"Az egész levelet ő diktálta, nem én írtam. Lediktálta, én meg megmondtam, mit kell kihagynia" - állítja Harold Bornstein, aki 36 éven át volt Trump orvosa. Elmondása szerint akkor diktálta a későbbi elnök a levelet, amikor az orvos a feleségével a New York-i Central Parkban tartózkodott egy délután. 

"Ha megválasztják Mr. Trumpot, egyértelműen állíthatom, hogy ő lesz a legegészségesebb személy, akit valaha elnökké választottak" - idézi a CNN a 2015 decemberében kiadott orvosi levelet. Erről Bornstein most azt mondta, a "legegészségesebb" szó használata "irónia" volt. A Fehér Ház egyelőre nem reagált Bornstein ezen állításaira.

Az írás nem támasztotta alá orvosi leletekkel az állításait azon túl, hogy Donald Trump 110/65-ös vérnyomását "elképesztően kiválónak" nevezte. Emellett azt állítja, hogy Trump az előző évben 7 kilogrammot fogyott, érrendszere pedig "kiváló". Később, amikor kiemelt témává vált Trump és riválisa, Hillary Clinton egészségi állapota, Bornstein egy jóval szakszerűbb jelentést készített, melyben olyan információk is szerepeltek, mint Trump magassága, súlya és felírt gyógyszerei. 

Később a CNN-nek azt mondta, az első levelet sietve írta le, miközben betegeket fogadott. Akkor azt állította, ő maga írta a levelet. 

Bornstein szerint Keith Schiller, az elnök bizalmasa és korábbi biztonsági munkatársa "kifosztotta" irodáját, amikor Trump megválasztása után elvitték az orvosi kartonját. Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerint a feljegyzéseket a "szabályos eljárás" részeként vették át az orvostól, a leletek a Fehér Ház orvosi egységének tulajdonába kerültek.