Lezárult egy korszak: Utoljára lépett föl a Black Sabbath

A BBC tudósítása szerint a brit zenekar egy közel két órás, 15, szinte kizárólag 1972 előtti számot felvonultató koncerttel zárta pályafutását.

A végső búcsút a zenekar legismertebb száma, a Paranoid jelentette. A koncert utolsó perceit a zenekar Facebook oldalán élőben közvetítették.

A Black Sabbath tavaly januárban kezdte meg The End névre keresztelt búcsúturnéját, és 81 koncertet adtak a világ minden pontján, többek közt Budapesten is.

Ozzy Osbourne a koncert előtt így nyilatkozott a BBC-nek:

"Emlékszem, amikor a Crown Pubban játszottunk Birminghamben először. Azt gondoltam, jó lesz ez egy pár évig, bedobunk egy pár sört, meg elzenélgetünk. Ez volt a kezdete a legelképesztőbb kalandnak."

Öregurak helyett hatalmas buli az Arénában

Az az igazság, hogy nem vagyok igazi Black Sabbath rajongó. Számomra a metál legendákat az egy-két generációval későbbi zenekarok jelentik, a Judas Priest-től az Iron Maiden-en át a System of a Down-ig. Arra készültem, hogy megnézem a stílus atyjait, megiszom közben pár sört, és elismerően bólogatok a kedves, tiszteletre méltó öreguraknak, hogy még színpadra tudnak állni így hetven felé.