Célkeresztben a szurkolók?

Előállították a szurkolót, mert sállal takarta el az arcát. Olyan férfival zárták össze, aki kirabolt egy nőt az utcán.

Az eset még 2016. szeptember 17-én történt, mikor az Angyalföldön megrendezett Újpest-Videoton mérkőzést követően a hazafelé sétáló drukkert körülbelül 10 rendőr vette körbe, majd előállították a 13. kerületi rendőrkapitányságra. Az intézkedés kiváltó oka a következő volt: a mérkőzés alatt a hazai drukkerek a lelátói hangulat fokozására színes füstöket vetettek be, amely közben többen - így az előállított fiatalember is - eltakarták az arcukat.

A portálnak arról is nyilatkozott a lila-fehérek szurkolója, hogy egyebek mellett egy olyan férfival zárták össze, aki kirabolt egy nőt az utcán. 

A Bors megkeresésére a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy az előállított személy szabálysértést követett el az arcának eltakarásával. Arra a kérdésre, hogy eddig hány ilyen esetük volt, közölték, statisztikai kimutatást a rendőrség ilyesmiről nem vezet.

Bűnbakképzés

Sneider Tamás az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke Meddig kívánják az állami szintre emelt bűnbakképzést folytatni a szurkolók ellen? címmel intézett írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszterhez. Sneider szerint az ilyen intézkedések mögött az áll, hogy Kubatov Gábor, a nagyobb kormánypárt pártigazgatója és alelnöke személyes háborút visel a drukkerekkel szemben, akik azonban a közrendre, a közbiztonságra, az állampolgárok biztonságérzetére nem jelentenek veszélyt.

"A legtöbb rendszernek megvan a kreált bűnbakja. Faji-, osztály- vagy felekezeti hovatartozás a múltban elegendő volt arra, hogy valaki másodrangú állampolgár, vagy egyenesen üldözött legyen a hazájában. Most a szurkolók jelentik az egyik kipécézett csoportot. Az ellenük folytatott hadviselés közben sem kell a korrupcióval foglalkozni, mert azt azért könnyen beláthatjuk, hogy például az offshore-lovagokkal szemben nemhogy nem lépnek fel ilyen határozottan, de még kiskapukat is biztosítanak az illegális jövedelmek tisztára mosásához"

- ezt már portálunknak nyilatkozta Sneider.

Pintér visszautasítja, hogy a szurkolók célcsoportok lennének

A belügyminiszter szerint nem helyénvaló az a megállapítás, hogy a rendőrség a szurkolókat az intézkedések célcsoportjának tekintette, őket indokolatlanul vegzálta.

Bűnügyi hírekben a Ferencváros

A közelmúltban ismét a rendőrségi hírekben hallhattuk az ország legnépszerűbb klubjának a nevét. Igaz, a Fradi ezúttal sem szurkolói rendbontás miatt került a reflektorfénybe (ilyenre évek óta nem is volt példa, pedig a szurkolók hagyományosan több ezer fő részvételével szerveznek tiltakozó demonstrációkat), hanem a klubhoz köthető "Kubatov-brigád", a Fradi Security kapcsán. Legutóbb egy rablásokat elkövető férfi ügyvédje mondta el a bíróságon, hogy ügyfele a Fradi Security munkatársaként dolgozott mint szurkolói koordinátor. 

Kubatov Gábor a nyilvánosságot kapott ügy kapcsán nem nyilatkozott, azt viszont elmondta, hogy a vénaszkenneres beléptetés óta folyamatosan emelkednek a nézőszámok. Tegyük hozzá gyorsan, a politikus-klubelnök ebben sem mondott igazat.