Vona Gábor Trumpról és Putyinról is beszélt a New York Times-nak

A Jobbik elnöke az orosz államfő budapesti látogatása előtt nyilatkozott az amerikai lapnak.

A Jobbik elnöke a lapnak azt mondta, vegyes érzelmei vannak Donald Trump megválasztása kapcsán, és nem volt biztos abban, hogy komolyan lehet venni azt, amit Trump mond.

Vona Gábor cáfolta azt az állandó pletykát, hogy a Jobbik pénzt kapna Oroszországtól, és kormányzati propagandának nevezte a rosszindulatú találgatásokat. Ugyanakkor elmondta: a Jobbik örömmel fogadna egy megállapodást Donald Trump és Vlagyimir Putyin között.

„Mi csak örülni fogunk, ha az Egyesült Államok és Oroszország között javulnak a kapcsolatok”

- mondta a New York Times-nak a pártelnök. Hozzátette:

Ha ebbe a megállapodásba beletartozna az új érdekszférák megteremtése Oroszország és a Nyugat számára, – amit Putyin nagyon szeretne –, még jobb.

Vona Gábor az orosz elnök és a magyar miniszterelnök találkozója előtt a Facebook oldalán megosztott videóban beszélt arról, hogy miként látja az orosz-magyar kapcsolatokat.

„Én azt várom el, mint az ellenzék legerősebb pártjának a vezetője Orbán Viktortól és a Vlagyimir Putyinnal való találkozójától, hogy a lehető leghasznosabb megállapodásokat sikerüljön megkötni”

- mondta a Jobbik elnöke.

Vona Gábor szerint arra kell törekedni, hogy Magyarország szuverenitását megvédve, „az önállóságunkat biztosítva, de minél többet és jobbat tehessünk a saját honfitársaink, a magyar emberek javára”. Arról is beszélt, hogy Oroszország mellett más nagyhatalmakkal is jó kapcsolatokat kell kiépíteni.

Vona: Orbán hasznos megállapodásokat kössön Putyinnal

„Ha Magyarországra látogat egy nagyhatalom vezetője, akkor nekünk annak örülni kell" - jelentette ki Vona Gábor abban a videóban, amely a Facebook oldalára került feltöltésre szerdán kora este. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-i budapesti látogatására reagált a Jobbik elnöke.