Általános iskolai tanítványával folytatott viszonya miatt mondott le Körmend KDNP-s alpolgármestere?

Egy 16 éves lány szülei jelentették fel, miután felmerült a gyanú, hogy a viszony még a lány gyermekkorában kezdődött.

Szabó Ferenc a nyugat.hu megkeresésére válaszolva azzal indokolta a lemondását, hogy kutatói munkájára szeretne koncentrálni. Megjegyezte továbbá, hogy magánéleti problémái is hozzájárultak döntéséhez. A lap úgy tudja, pártbéli funkciói megszűntek, viszont továbbra is a Fidesz-KDNP képviselőjeként akar dolgozni a képviselő-testületben.

A nyugat.hu információi szerint Szabó nem önszántából mondott le, hanem felszólították erre. Állítólag 2016 karácsonya előtt derült ki, hogy a most 56 éves politikus hosszú ideje viszonyt folytatott egy most 16 éves lánnyal. A városban azt beszélik, hogy a viszony még az általános iskolában kezdődött, amikor a lány még gyermekkorú volt.

Egy a szülők által véletlenül meglátott üzenet buktathatta le

A lapnak a városban többen is megerősítették, hogy a lány Szabó Ferenc korábbi tanítványa volt az egyik körmendi általános iskolában. A lány az utóbbi két évben a körmendi gimnáziumban tanult, de a botrány kipattanása után a szülei kivették onnan és egy másik város gimnáziumába íratták át. Szabó 30 éve tartó házassága is tönkrement, el is költözött közös otthonukból.

A férfit a lány szülei azután jelentették fel, hogy egy véletlen üzenetből értesültek viszonyukról. A feljelentés tényét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, egyelőre annyit tudni, hogy feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

Szabó Ferenc jelenleg is a Somogyi Béla Általános Iskola tanáraként dolgozik, emellett a magyar őstörténet kutatója. 1994 óta városi képviselő Körmenden, 1998-tól egészen mostani lemondásáig, tehát közel 19 évig töltötte be az alpolgármesteri posztot.

Mandátumáról való lemondásra szólították fel Szabó Ferencet

A mai napon a nyugat.hu-n megjelenő cikk után egyértelművé vált, hogy a szóbeszédnek lehet valóságalapja, miszerint a képviselő viszonyt folytatott korábbi diákjával, mely ügyben feljelentették, az eljárás tényét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Ezek után úgy gondoljuk, Szabó Ferenc méltatlanná vált képviselői feladatának ellátására – áll a Jobbik Magyarországért Mozgalom Körmendi Alapszervezetének sajtóközleményében.

A jobboldali ellenzéki párt felszólította Bebes Istvánt és a helyi Fidesz-KDNP frakciót: öntsenek tiszta vizet a pohárba! Miért nem tárták azonnal az ügyet a nyilvánosság elé, amikor tudomásukra jutott? Miért nem közölték már tegnap Körmend város lakosságával a lemondás valódi okát? Kívánnak-e tenni valamit, és ha igen, mit, hogy egy ilyen ember ne lehessen a körmendi képviselő-testület tagja?

Felszólították továbbá Szabó Ferencet, hogy mondjon le képviselő-testületi mandátumáról.