Már az MTI is azon örömködik, milyen jól megy Orbán haverjának

Mindenki megnyugodhat: Idén már nem csak állami pénzzel tömik ki Garancsi Istvánt.

A Market Építő Zrt. PR-akciója már a kormányközeli hírportálon is roppant nevetségesen hatott, de az, hogy az ömlengést még az MTI-nek is kötelező volt lehoznia, már tényleg érthetetlen.

Annyi haszna mondjuk mindenképp van, hogy egyre többek számára lesz ismerős Garancsi István és vállalkozása, s talán egyszer oda is eljutunk, hogy a közvélemény végre őt is azon a szinten kezeli, mint Leisztinger Tamás, szocialista kötődésű milliárdost (akinek érdekeltségi köreire pont Garancsi tette rá a kezét - a szerk.).

A többség számára nem véletlenül nem ismerős az üzletember neve. Orbán Viktor jó barátja ugyanis kényesen kerüli a nyilvánosságot, a Market vezetését is inkább Scheer Sándorral végezteti, akinek azonban nincs ellenére a médiaszereplés.

A kommunista hangvételű sikerpropagandából megtudhatjuk:

"a szektor egészében tapasztaltakhoz hasonlóan a Market forgalmi adatain is érezni lehetett, hogy a közbeszerzések nagyobb aránya jut az építőiparon belül a haveri cégeknek magasépítésnek".

Illetve, hogy a "közösségi projektek" (egyelőre nem sikerült rájönnünk, hogy ez mi a búbánat... - a szerk.) közül "meghatározó" volt a Dagály Úszóaréna. Tudjuk, az a formátlan kocka izé a Duna mellett, ami úgy néz ki, mint egy igénytelen bevásárlóközpont bontásra váró logisztikai részlege. Tényleg meghatározó volt, csak nem úgy, ahogy azt a Marketnál gondolják.

De van még jó hír dögivel, Scheer Sándor ugyanis úgy látja:

"idén a haveri alapú pénzosztás magasépítő-ipar tovább növekedhet, a fejlesztéseket uniós források is segítik, illetve folytatódhat a lakásállomány éveken át elmaradt megújítása".

Huhh, már azt hittük, hogy idén ki se tömik tisztességesen a miniszterelnök puszipajtásának cégét, de most, hogy biztosítottak minket, hogy állami pénzek mellett bőven akad majd uniós forrás is, megnyugodtunk.

Nagyon erős termelési riporttal tiszteleg az Origo Orbán barátjának cége előtt

"Története eddigi legsikeresebb évét zárta a 21 éves Market Építő Zrt., amely tavaly 86 milliárd forintos rekord árbevételt ért el", írják az egykori Wallis-cégről, ami immár Garancsi István, hivatásos orbánviktorbarát tulajdonában áll. Már a cikk címe is erős: Egy Eiffel-toronyra való acélt mozgatott meg a Market Zrt.