Érik az újabb brókerbotrány?

Egy óbudai illetőségű brókercég hónapok óta nem fizeti ki az ügyfeleit. Milliárdos nagyságrendű összegről lehet szó.

Egy budapesti brókercég hónapok óta nem fizeti ki az ügyfeleit, hiába kérik vissza a pénzüket - írja a Blikk. A lap információi szerint egy óbudai vállalkozásról van szó, amelynek ügyfelei mintegy kétszázan lehetnek, a befektetett pénzük pedig milliárdos nagyságrendű. 
 
A panaszosok közül már van, aki egy éve nem kapja vissza a pénzét, ezért piramisjátékot gyanítva közösen feljelentést tettek a rendőrségen, ott azonban azt javasolták nekik, indítsanak polgári peres eljárás, mivel nem találtak bűncselekményre utaló jelet. 
 
A Blikk úgy tudja, a Magyar Nemzeti Bank viszont piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett a gyanús cég ellen, ami egyébként bődületesen gyanús, több mint 40 százalékos kamatot ígért a kölcsönszerződésekben
"Egy közelmúltbeli ügyfélbejelentés alapján értesültünk az érintett kft. tevékenységéről. A társaság nem rendelkezik a Magyar Nemzeti Bank tevékenységi engedélyével pénzügyi szolgáltatás végzésére"
- mondta Binder István, az MNB szóvivője.
 
Mindennek ellenére a cég továbbra is működik, a honlapján brókertanfolyamokat hirdet, a károsultakkal kapcsolatot tartó cégalapítót azonban nem tudták elérni az újságírók telefonon.