Egy önkormányzat, ami segít a helyi vállalkozásoknak

Az iroda helyi vállalkozó kedvű lakosoknak segít saját céget alapítani, vagy a már meglévő vállalkozásokon próbál lendíteni.

A városi tévé riportjában elhangzott, hogy az eltelt csaknem másfél évben számos terv megvalósításában tudtak segíteni a jelentkező ügyfeleknek, például olyan szolgáltatást is nyújtanak, amiben a pályázat megírásától a folyamatos menedzselésen át végigkísérik a folyamatokat, hogy a lehető legnagyobb támogatási összeget nyerhessék el a vállalkozók.

A műsorban helyi cégvezetők mutatták be, milyen támogatást adott nekik a Vállalkozást Segítő Iroda, például, hogy milyen új eszközök beszerzéséhez kaptak így segítséget. Ezek mellett a Bolyky Tamás Általános Iskola is szerepel, aminek tanulói pesti '56-os történelmi túrán vehettek részt, és jelenleg is egy táboroztatásról szóló pályázat eredményére várnak.

Motiváló az ózdi modell, ahol pénzt kapnak a jó tanulók és a családalapító párok is

Az Ózdi Városi Televízió adásában mutatták be, hogy Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármester irányítása alatt milyen modelleket dolgoztak ki a fiatalok tanulásra való ösztönzésére, és ezekről milyen véleménnyel vannak az érintettek.A rossz tanulmányi eredmények munkapiaci következményein túl ugyanis a demográfiai válság két legfőbb előidézőjeként is tarthatjuk számon a kivándorlást és az alacsony gyermekvállalási hajlandóságot, ezeken pedig értelemszerűen olyan intézkedésekkel lehet javítani, amit az érintettek végső soron anyagi természetben tapasztalhatnak meg.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a jobbikos vezetésű Ózdon olyan életpályamodell is indult, amiben pénzt kapnak mind a jól tanuló diákok, mind a családalapítás mellett döntő párok, ezzel motiválva őket a sikerek és a családi lét elérésére.