"A Fidesz nem megvédi, hanem pénzért eladja az ország biztonságát"

A kormánypártok pénzért mindenre hajlandóak.

Gyöngyösi Márton –a Jobbik külpolitikusa- tartott rendkívüli sajtótájékoztatót a letelepedési államkötvények ügyében. Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a magyar állam már feleannyi pénzért is hajlandó értékesíteni ezeket.

Gyöngyösi szerint kapuzárási pánik indult, miután a kormány bejelentette, hogy március 31. után felfüggeszti a kereskedést – így roham kezdődött a magyar papírok után. Elmondása szerint az üzletág a fideszes holdudvarnak hoz hasznot, a havi átlag 60 lejegyzéshez képest, több mint 450-re emelkedő kérelmek száma azt mutatja, hogy még akciósan is megéri a biznisz.

Az offshore cégek kockázatot sem vállalnak ezzel, mert állami garancia van a kereskedés mögött, a haszon pedig már több, mint 250 milliárdos 2013 óta.

A Fidesznek semmi sem drága, pénzért mindenre hajlandó, pénzért hajlandó egy olyan korrupciós mechanizmust működtetni, amelyben különböző állami szervek is segédkeznek.

Példának hozta az Államadósság Kezelő Központ azon magatartását, miszerint nem hozzák nyilvánosságra a letelepedési kötvénnyel kapcsolatos információkat.

A szakpolitikus rávilágított arra az ellentmondásra, hogy a migráció ellen küzdő kormány nagykövetségek konzulátusain korrupciógyanús üzletekben vízumokat ad ki több ezer külföldi állampolgárnak.

Gyöngyösi egyszerűen summázta a Fidesz viselkedését ebben a témában:

A Fidesz nem megvédi, hanem pénzért eladja az ország biztonságát.