Egy képen minden, amit 2017-ben tudni kell Németországról

Úgy érezte, az elnökválasztásra elég felkapnia a melegbáros fellépőrucit.

Vasárnap megválasztották az ország új államfőjét. Az aktus túl sok izgalommal nem szolgált, hiszen előre le volt zsírozva, hogy a szociáldemokrata Frank-Walter Steinmeier lesz az új elnök, akit a legerősebb CDU/CSU pártszövetség és a Zöldek is támogattak. Utóbbiak szolgáltatták az egyetlen valódi apropót arra, hogy az esemény címlapra kerüljön. Egyik küldöttjük ugyanis egy transzvesztita volt.

Ez még önmagában nem is lett volna akkora szenzáció, elvégre a pártról köztudott, hogy az elmúlt évtizedekben legalább annyit - ha nem többet - foglalkoztak a különböző etnikai és szexuális kisebbségek felkarolásával, mint a környezetvédelemmel. Olivia Jones (szül. Oliver Knobel) azonban úgy érezte, hogy hazája első emberének megválasztására elég lesz, ha

magára kapja a szombat esti melegbáros fellépőruciját.

És ha már arra járt, meglapogatta egy kicsit Angela Merkelt, és lőtt pár szelfit a kancellárral.

 

És senki nem szólt rá, hogy

 

"figyelj már, haver, tényleg semmi gond nincs azzal, ha te nőnek érzed magad, de lécci szaladj már haza egy Chanel-kosztümért, meg egy tűsarkúért, mert bóhocjelmezben nem választunk államfőt!"

Ehelyett ott állt a sok szerencsétlen barom a szép, tisztítóból frissen hozott ikszezer eurós öltönyükkel, és majd szétrepedt az arcuk az erőltetett, kínos vigyorgástól. Az egész német politikai elit izzadt, mint kurva a templomban, hogy véletlenül se tűnjön úgy, mintha kínosnak éreznék ennek a nyomorult taplónak a one (wo)man show-ját.

Mert jaj, annak, aki nem tartja kúlnak és menőnek a legalpáribb prosztóságot is, aki nem röhögcsél joviálisan a szalonban felhangzó öblös böfögéshez is - ha a böffentő a píszí védett madarai közé tartozik. Ha ők szarnak az asztalra, azt nem kifogásolni illik, hanem

jóízűen elfogyasztani.

Olivia-Oliver amúgy több mint két méter magas - de tegnap Berlinben nem ezért vették körül törpék...