Lejárt "az IMF-paktum alapján megszabott bérek" ideje

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy csak a garantált bérminimumnak megfelelő emelést kapják meg a hivatali dolgozók, a 38 650 forintos alapilletmény pedig több mint tíz éve változatlan.

Egy középfokú végzettségű köztisztviselőnek eddig 33 évet kellett dolgoznia, hogy többet kapjon mint a garantált bérminimum, ez most 37 év - mondta a politikus, aki szerint ez egy nő esetében azt jelenti 40 év munkaviszony utáni nyugdíj esetén, hogy minimálbér után jön a minimálnyugdíj.

A képviselő szégyennek nevezte a helyzetet és közölte:

pártja véget fog vetni az "IMF-paktum alapján megszabott béreknek", hogy a közszolgálati munka ismét társadalami megbecsülést és rangot fog jelententsen.

Hegedűs Lorántné beszélt arról is, hogy a garantált bérminimum emelése egy közepes város önkormányzatának 40 millió forint plusz kiadást okoz, akihez a kormány nem biztosított kiegészítő támogatást. A Jobbik emiatt a költségvetési törvény módosítására kéri a kormányt és saját módosító javaslatot is benyújt a parlamentnek.