Nemzeti ügy: a nép, a szakma és a Jobbik is eltörölné a hálapénzt

"A hálapénznek nincs köze a hálához, az a félelem bére."

A jobbikos szakpolitikus leszögezte:

A hálapénznek nincs köze a hálához, az a félelem bére

A konzultáció eredménye szerint a válaszadók 88 százaléka büntetendőnek véli az egészségügy mindennapi korrupcióját, a hálapénzt. Ezek szerint a nép hangja és a szakma hangja megegyezik, hiszen a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete épp ma szögezte le, hogy tiszta, átlátható szabályozásra van szükség, az egészségügyi szakma is úgy véli, hogy a hálapénz rendszerét ki kell vezetni a magyar egészségügy rendszeréből.

Az Orbán-kormány az elmúlt hét évben azonban nem a hálapénz megszüntetése, hanem ellenkezőleg, legalizálása érdekében tett lépéseket, az illegális és legális közti határvonalat elmosta, így Orbán Viktor kormánya a nép legrászorultabb rétegét kényszerítette bele egy ilyen pénzfizetési kötelezettségbe, az egészségügy mindennapi korrupciójába – mondta el Lukács László, majd megígérte, hogy ha a Jobbik a választók bizalmából kormányzati megbízást kap, haladéktalanul lépéseket fog tenni, hogy a hálapénz végleg eltűnjön az egészségügyi rendszerből.

Hozzátette: ehhez az egészségügyi dolgozók bérének és munkakörülményeinek javítására, az egészségügyben uralkodó hűbérbirtoki rendszer felszámolására van szükség.

Biztonságossá fogjuk tenni a kórházakat, hogy a betegek ne érezzék úgy, a hálapénzt biztonságuk érdekében kell fizetni

– mondta a párt frakcióvezető-helyettese, aki szerint biztonságos, átlátható kórházi működéssel, jól fizetett egészségügyi szakembergárdával és modern munkakörülményekkel a hálapénz mindörökre elűzhető a hazai egészségügyi rendszerből.