DK-s jelölt volt a családfa-kutatási botrány főszereplője

A Magyar Nemzet írta meg múlthét csütörtökön, hogy a pécsi Családfakutatók Csapata nevű vállalkozásra állítólag rengeteg panasz érkezik: többek között olyan megrendelőket idéztek, akik úgy sejtik, hogy mindössze névazonosságokat kihasználva, fiktív személyekkel bővíthették családfájukat, de olyanok is megszólaltak, akik nem teljesen kapták meg a rendelt szolgáltatásokat. A panaszosok egy része állítja, sok esetben nem kaptak sem magyarázatot, sem hitelt érdemlő bizonyítékot a megállapított adatok hitelességére vonatkozóan.

A Családfakutatók Csapata a Pexter.net Kft. alá tartozik, aminek ügyvezető-tulajdonosa Mester János. Az Alfahír úgy tudja, ez a Mester János nevű vállalkozó az, aki a 2014-es pécsi önkormányzati választásokon a Demokratikus Koalíció jelölje is volt.

Mester egész pontosan a 12. számú választókerületben mérette meg magát, de végül önkormányzati szerepkörhöz tudomásunk szerint nem jutott.

Mialatt a Magyar Nemzet hétfőn újabb érdekes részletekkel jelentkezett, Mester Jánost mi is meg akartuk szólaltatni mind a családfa-kutatási botránnyal kapcsolatban, mind politikai szerepvállalása kapcsán. Telefonos interjúnkat ugyanakkor cikkünk megjelenése előtt letiltatta, így álláspontját, meglátásait nem tudjuk leközölni.