Mikola István volt felesége most saját bőrén érzi, mennyire ragad a fideszesek keze

Volt mi miatt elhidegülniük egymástól.

A jelenleg a biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárságot vezető Mikola 2011 és 2014 között Magyarország OECD-nagyköveteként működött Párizsban.

Harmadik felesége, Fülemen Róza - akitől 2015-ben vált el az államtitkár - a kiküldetés idejére kénytelen volt lemondani minden pénzkereső tevékenységéről, és három éven keresztül megtakarításaiból fizette a járulékait.

Az asszony most nyugdíjba vonul, ezért kérte a diplomatafeleségként töltött időszak elismerését, csakhogy a neki járó pótlék, mit ad Isten, Mikola nyugdíjalapjába vándorolt.

Fülemen Róza jelezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, hogy egyetlen eurót sem látott az elvileg neki járó 1600 eurós (közel félmillió forintos) havi illetményből.

Mindezt úgy, hogy Mikola 5000 eurós, tehát nagyjából másfél millió forintos fizetést és teljes nagyköveti ellátást kapott a kint töltött időszak alatt, amit 2014-es bevallásából szemérmesen ki is hagyott.

De Mikola nem csak az ominózus juttatás miatt került most célkeresztbe:

volt felesége lopásért is feljelentette, mert Párizsból eltűnt egy tízmilliós értékű antik bútorkollekció, amit aztán a fideszes politikus budapesti lakásában helyeztek el.

Tavaly az is kiderült, hogy az államtitkár "kifelejtette" vagyonnyilatkozatából azt a liechtensteini offshore céget, amely a család alapítványát kezeli.

A magyar TTIP-tárgyaló államtitkárnak is van liechtensteini cége

Mint ismert, Mikola István képviseli a magyar érdeket az Egyesült Államokkal formálódó (TTIP), míg a Kanadával (CETA) már csak aláírásra váró szabadkereskedelmi egyezmények tárgyalásain. Az Európai Bizottság által szorgalmazott megállapodások egyik fő jellemzője a pénzügyi szolgáltatások liberalizációja, amellyel a szektorban próbálják eltüntetni a jogszabályi akadályokat.