Borsodban éheznek, Budapesten tesznek rá, pedig Brüsszel állná a számlát

Tízezer rászoruló gyermek érintett.

Az Európai Bizottság (EB) már 2014 decemberében úgy határozott, hogy támogatja a legszegényebb családok, azon belül a nyomorgó gyermekek élelmezését és ruházását.

A kormány azonban sokáig nem állította pályára a programot, majd a négy alprogramból egybe mégis belevágott, azaz megkezdte a hajléktalanok segítését. De azt is csak Budapesten és Dunántúlon, az egyébként is hátrányos helyzetű Kelet-Magyarország kilenc megyéjében nem történt semmi előrelépés.

A mélyszegénységben élő, kisgyermeket nevelő családok támogatása még az első körös, kiemelten rászoruló régiókban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében sem kezdődött el, tehát legalább

tízezer rászoruló gyermek érintett.

Ők nem kapják meg a beígért élelmiszercsomagokat, ruhákat, tisztálkodószereket – írja a Magyar Nemzet. Miközben az EU napi négyezer élelmiszercsomagot fizetne ki a hajléktalanok részére, jelenleg naponta csak háromezret osztanak ki. A banális ok állítólag az, hogy részben eredménytelen lett a közbeszerzés (!), ami azért egy cseppet ironikus Mészáros Lőrincék országában.

A szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű emberek, illetve a rendkívül alacsony jövedelmű idősek élelmezési programja is késlekedik.