Demszkyék nem jelentek meg a vizsgálóbizottság előtt

Az offshore hátterű letelepedési kötvények kereskedésének engedélyezéséről elhíresült Bánki Erik fideszes képviselő, a bizottság elnöke elmondta, Medgyessy Péter jelezte, hogy külföldön tartózkodik, de egy márciusi időpontban a bizottság rendelkezésére áll, Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor a sajtóban közölte, hogy nem mennek el a gazdasági bizottság ülésére, Bajnai Gordontól nem kaptak választ.

Ahol Demszky Gábor lelkiismerete tiszta lehet, ott nem volt elszámoltatás

Demszky Gábor mostani politikai parádéja tökéletesen példázza, miért volt nemzetárulással felérő bűn a Fidesz részéről, hogy 2010-től kezdve elszabotálta az elszámoltatást. Így a volt főpolgármester és jogi képviselője hétfő esti fórumán nyugodtan hivatkozhatott arra, hogy őt már semmiféle politikai, erkölcsi és jogi felelősség nem terheli a 4-es metró ügyében, az OLAF-jelentés körül zajló cirkusz pedig "Putyin, Trump és Orbán igazságon túli világának" boszorkányüldözése.

A bizottság elnöke közölte, hogy következő ülésükön folytatják a témát, a főváros irányításában akkor részt vevőket hallgatnák meg, köztük Horváth Csaba korábbi főpolgármester-helyettest és Gy.Németh Erzsébetet, a fővárosi közgyűlés volt szocialista frakcióvezetőjét.