Üveggel verték fejbe az aktivistát - mentők vitték el

Ismét egy LMP-s aláírásgyűjtő aktivistát támadtak meg, ezúttal a Móricz Zsigmond körtéren.

A támadó elmenekült, a rendőrök a helyszínen vannak - írja az esetről a Reflektor.blog.hu.
 
A lapnak a megtámadott aktivista azt mondta, hogy épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna, mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött, bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen ismét elfutott. 
 
Nagyjából ekkorra értek ki a BKV őrei is, akik kérdőre vonták az aláírás-gyűjtőket, hogy mit keresnek ott és miért kiabálnak. E párbeszéd alatt a semmiből érkezett az elkövető - aki a korábbi szóváltások tettese is volt - és egy borosüveggel úgy fejbe vágta az aktivistát, hogy annak nyílt, vérző seb keletkezett a fején
 
Ez azonban még semmi, az aktivista ugyanis próbált segítséget szerezni:
 
Bemenekült a forgalmi irodába, onnan viszont ki akarták hajítani, mert a legnagyobb baj az volt a BKV-s intézkedők szerint, hogy összevérzi a helyiséget.
 
Mint ismert, korábban a a Rákóczi téren fejeltek le egy aláírásgyűjtőt (Jakabfy Tamás LMP-s józsefvárosi képviselőt). Akkor a támadó a kiérkező rendőrt is megharapta (igen, megharapta).

Frissítés: Elkapták a támadót!

A Police.hu-ra felkerült információ szerint a támagót még a helyszínen elfogták.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 16-án 8 óra 50 perc körül egy Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban a budapesti A. János szóváltásba keveredett egy férfival. A vita rendezésében segédkezni akart egy éppen ott aláírást gyűjtő aktivista, akit az 56 éves férfi fejbe ütött a kezében lévő borosüveggel. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták.

A sérültet a járőrök a szükséges orvosi vizsgálatok céljából kórházba kísérték.

A. Jánost előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, elszámoltatása folyamatban van. Ellene súlyos testi sértés bűntett miatt indult büntetőeljárás.