Gundel Takács a Maradj talpon!-ból kizárt jobbikos miatt mondott fel

A népszerű tévés arról beszélt, hogy több olyan döntés is született az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartott.

Az interjú alábbi részletében esik szó a kizárásról:

 

„Arra gondol, hogy ha az ön által vezetett vetélkedőből annak ellenére zárnak ki egy játékost, hogy a nevezését előtte már elfogadták, akkor az ebből kirobbanó botrány miatt mindenki azt mondja, hogy a Gundel műsorában megint balhé volt?

 

Igen, hiszen a Maradj talpon! tényleg az én nevemhez volt köthető. Ott én voltam a kirakatban. De úgy születtek meg bizonyos döntések, hogy engem nem kérdeztek meg, a sajtóból értesültem ezekről. Aki ezeket a döntéseket meghozza, nem ismert a nézők, az újságolvasók előtt. Ők csak azt mondják, hogy a Gundel műsorában megint áll a bál. Egy szórakoztató műsorban áll a bál?”

Gundel arról is beszélt, hogy az elmúlt két évben több olyan döntés is született az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartott. Hozzátette:

"Nyilván nem ismerhetem minden döntés hátterét és okát, ezért sokáig igyekeztem csak a magam dolgára koncentrálni. Egy idő után azonban végig kellett gondolnom, adhatom-e a nevemet mindehhez?"

Szerinte, ha a köztévénél marad, akkor azzal gyakorlatilag legitimálja mások döntéseit.

"Ha ezzel az én hitelességem sérül, akkor nem fogják nekem elhinni a tévénézők, amit mondok egy műsorban"

- mondta az Origónak.

Ezt a feletteseinek is elmondta, és kérte: a cég tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy a hitelessége helyreálljon.

"Azt is elmondtam nekik, hogy én a magam részéről csak egyetlen megoldást tudok erre, ha felmondok. Meghallgattak, majd végül ebben maradtunk. Felmondtam. A főnökeim csodálkoztak, nem hitték el, hogy ezért mondok fel. De nem éreztem, hogy olyan igazán meg akarnák oldani a helyzetet. Talán nekik is könnyebb egy olyan pali nélkül, akinek véleménye van"

- nyilatkozta Gundel az Origónak.

A népszerű tévés szerint ebben a történetben számára az a legtanulságosabb, hogy miközben nagyon erősen adta a nevét és az arcát a Maradj talpon! című műsorhoz, érdemi beleszólása nem volt abba, ami a színfalak mögött történt.

"Korábban kétszer volt arra jelzés, hogy a stábom összetételét szeretnék megváltoztatni. Mind a kétszer meg tudtam győzni a döntéshozókat arról, hogy ezt miért nem tartom jó megoldásnak. Harmadszor már nem. Született egy döntés, hogy cserék lesznek a stábban – már nem érdekelte őket, mit gondolok."

Azt is mondta:

"Idén januárban viszont több olyan dolog történt, amit méltatlannak éreztem. Többek között azt, hogy fontos – és szerintem rossz – döntéseket hoztak a műsorral kapcsolatban, amiről csak utólag szereztem tudomást."

Varga Dánielt január 9-én, két nappal a felvétel előtt hívták fel az MTVA-tól azzal, hogy sajnos mégsem szerepelhet a műsorban "a munkája miatt".

Kitiltották a Maradj Talpon-ból, mert jobbikos

Varga Dániel hétfő esti Facebook-bejegyzésében tette közzé megdöbbentő történetét. A fiatalember nemrégiben jelentkezett a Maradj Talpon-ba, elmondása szerint a castingon "mindenki nagyon kedves volt", a végén pedig közölték vele, hogy várják a műsorba. Erről később e-mailt is kapott, amely szerint a felvétel január 11-én lesz.

A fiatalember elmondása szerint előzőleg a Maradj talpon! válogatóján "mindenki nagyon kedves volt" vele, a végén pedig közölték vele, hogy várják a műsorba. Erről később e-mailt is kapott, amely szerint a felvétel január 11-én lesz. A levélben a pontos időponttól és helytől kezdve az öltözködésen át a szükséges iratokig minden fontos információt leírtak. Dániel tehát biztos lehetett benne, hogy tényleg bekerült a vetélkedőbe. Nem így lett.