Milyen kormány az, amely a keresztény értékekről beszél, de hagyja megfagyni az embereket?

Kübekházán a rászorulók már egy vállalkozótól kapott tojástartókkal fűtenek.

Azt hittem, hogy a szocialisták után nem lehet már rosszabb, de lehetett. A mostani kormányzat rendszeresen hivatkozik a keresztény értékekre és erkölcsre, közben pedig hagyják megfagyni az embereket

– mondta a Hír Tv-nek az esettel kapcsolatban.

A településen néhány vállalkozónak köszönhető, hogy egyelőre még mindenkinek van mit a kandallóba tenni. Van, aki fát adott a rászorulóknak, volt olyan, ahova papír tojástartó jutott, viszont ebből sok van, tömbben eltüzelve pedig elég hőt ad - derült ki a riportból.

A szociális munkások Kübekháza utcáit járják. Ha azt észlelik, hogy nem füstöl a kémény, oda bekopognak és próbálnak segíteni. Sokan szégyellik nehéz helyzetüket, ezért nem panaszkodnak és segítséget sem kérnek. Messze nem egyedi problémáról van szó:

szinte mindegyik Csongrád megyei településen hasonló a helyzet, sokan saját forrásból is vásároltak tüzelőt, hogy a rászorulóknak legyen mivel fűteniük.

Szerencsére azonban nem mindenkinek kell nélkülöznie az országban. Kormányzati kommunikációra bőven jut pénz, ezen pedig vannak, akik milliárdokat keresnek. Csak a Rogán Antal szomszédjaként emlegetett Csetényi Csaba cégének például 2017 augusztusáig „az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátására" 1,1 milliárd forintot fizetnek majd ki.