Meggátolta a kormány, hogy a szülőtámogatási járadék a parlament elé kerüljön

Meggátolta a kormány, hogy a szülőtámogatási járadék a parlament elé kerüljön

„Abban talán meg tudunk állapodni, hogy politikai oldalaktól függetlenül, hogy egy válságidőszak elején vagyunk. (...) Éppen ezért tettem le az asztalra a szülőtámogatási járadékról szóló törvényjavaslatomat, amely egy nagyon egyszerű döntést tenne lehetővé. A javaslat szerint minden magyar munkavállaló a már amúgy is befizetett személyi jövedelemadója 10 százalékáról közvetlenül rendelkezhetne a szülei vagy nagyszülei számára

- összegezte javaslatát, Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A képviselő szerint a költségvetési mozgástér megengedné, hogy ez a javaslat keresztülmenjen. Mivel ezt az adóösszeget már eleve befizetik, gyakorlatilag egy átrendezésről van szó, amely sokak számára jelentene kiváló segítséget válság idején.

"Azonban most a gazdasági bizottság ülésén ezt a javaslatot a Fidesz elkaszálta. Nem mertek nemmel szavazni, de a tartózkodásukkal meggátoltak, hogy a parlament elé kerüljön ez a javaslat, átmenetileg."

Mint elmondta, a jövőben széleskörű egyeztetésekbe kezdenek nem csupán demográfiai kutatókkal, szakértőkkel és szervezetekkel, hanem a fiatalokkal és a nyugdíjasokkal is, hogy mégis miként lehetne a számukra legjobb módon keresztülvinni ezt a javaslatot. 

Z. Kárpát Dániel szerint a családvédő és masszívan jobboldali javaslat elfogadása szép gesztusa lenne a generációk közötti szolidaritásnak, szakmai ellenérv pedig nemigen merülhet fel ellene, keresztülvitelének egyetlen akadálya a kormányoldali támogatás hiánya.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}