Nevessen hangosan: ezerszeresére nőtt Mészáros Lőrinc cégének bevétele

Mást úgysem tehet.

Mint írják, Mészárosnak 2010-ben még csak egyetlen egy cége volt, most azonban már több mint 30 van. Saját cégeinek legalább 12 milliárd forintos vagyona lehet, de ezeken túl még valószínűleg sokkal több pénzhez van közvetlen köze: a Mészáros-közeli vagyon így 70 milliárdra is rúghat.

A magyar embert egyszerűen nem zavarja, ha meglopják

Látott már valaki ütőképes tüntetést korrupciós ügy miatt? Devizahitel miatt? Négyesmetró miatt? Hiányos vagyonnyilatkozat miatt? Láthatóan lopásra hozott törvény miatt? Csóró melósból évek alatt milliárdossá váló strómanok miatt? Ugye, hogy nem. Magyarországon a korrupciós ügyek annyira érdektelenek, hogy szinte még hírt adni is felesleges róluk, mert el sem olvassák.

Mészáros az elmúlt években gyakorlatilag mindenbe belefogott: ott van az építőiparban, a mezőgazdaságban, turizmusban, sportban, borászatban, autójavításban, mostanában pedig a médiában is, de a magyarországi korrupciós helyzetre való legszebb példa lehet az az apróság, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. 2006-ban még csak 19,2 millió forintos bevételt ért el, ez pedig mára 20 milliárd (!) forint felé ugrott, ezerszeres növekedést elérve.