Elkészült a 2017-es Vizes vb központi undormánya

Az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szerint "ez a nap az összefogásról, a magyar tehetségről és az ígéretek betartásáról szól".

Szerintünk pedig egyesek menthetetlen ízlésficamának többmilliárdos diadaláról, ami nem elég, hogy köszönőviszonyban sincs az eredeti látványtervekkel, Fürjes állításával szemben még drágábbra is sikeredett, mint az eredetileg megálmodott darab: 8 helyett 50 milliárd forintot dobtak ki rá az ablakon.

Majdnem olyan menő lett a vizes vb uszodája, mint ami a terveken szerepelt

2013-ban nyertük el a vizes vb rendezési jogát ezzel a látványtervvel: Utána változott a terv, a szervezők kitalálták, hogy egy gyönyörű úszópalotát építenek, ami Budapest büszkesége lesz, a képek a nemzetközi szövetséget is lenyűgözték:

A Duna Aréna jelképes kulcsát Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs közösen nyújtotta át a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, aki válogatott társaival együtt hamarosan birtokba veheti az uszodát.

Csak remélni merjük, hogy belülről normálisabb látványt nyújt a neo-igénytelen "stílusban" felhúzott valami, mert a lélekromboló külsőhöz hasonlatos belső könnyen a sportolói teljesítmények rovására mehet: hányingerrel küzdve ugyanis nem túl könnyű úszni...