Simicska Kálmán Olgának: „Csinálja tovább ugyanazt, amit eddig, csak szabadabban”

Kálmán Olga az Indexnek adott interjút, amelyben beszélt a HírTV-hez való igazolásának indokairól.

A műsorvezető szerint az ATV-nél eltöltött „14 év sok volt, elég volt”.

„Az ember ilyenkor saját magában átgondolja, hogy voltak-e olyan pontok, amikor besokallhatott volna, de az én esetemben nem voltak ilyenek. A 14 évből nem tudok egyet, kettőt vagy hármat kiemelni, amikor felmondhattam volna. Egyrészt nem is kerestek más televíziótól, másrészt pedig nem volt olyan nagy dolog, ami miatt betelt volna a pohár. Egész egyszerűen sok volt ugyanott, ugyanazt, 14 éven át csinálni”

- mondta az Indexnek. A HírTV-és igazolásról gyorsan – két nap alatt – döntött.

„A bőrömből persze nem tudok és nem is akarok kibújni, nagyjából ugyanazt fogom a HírTV-ben is csinálni, mint az atv-n: nincsenek nem is voltak soha szerepálmaim, soha nem akartam zenés-táncos showműsort vezetni közönség előtt.”

Kálmán Olga szerint szerencsétlenül jött ki, hogy a felmondása napján volt az ATV karácsonyi bulija,

„és ezen a kormánypárti sajtó el is csámcsogott egy kicsit, mondván, milyen ember az, aki karácsony tájékán jelent be ilyet?”

A pletykákra rácsodálkozott egy kicsit, „mert egy szó sem volt igaz abból”, hogy évek óta tárgyalnak, illetve az sem, hogy hívta az RTL, de csak az RTL II-n kaphatott volna műsort. Azt is cáfolta, hogy 4 millió forintos fizetést kapna.

„Aki ismeri a szakmát, pontosan tudja, hogy ilyen havi fizetés nincs a szakmában, mindenesetre köszönöm Habony Árpádnak, vagy aki ezt a kommunikációs bravúrt kitalálta, mert ezek szerint igen nagyra becsüli a piaci értékemet.”

Kálmán Olga arról is beszélt, hogy találkozott Simicska Lajossal:

„Mindenképpen meg akartam nézni magamnak, a tárgyalások alatt mondtam, hogy szeretnék vele beszélni, mert kíváncsi vagyok arra, miért akar engem a tévéjébe. Azt mondta, hogy 'Olga, csinálja tovább ugyanazt, amit eddig, csak szabadabban.' Ez elég jól hangzott.”

A műsorvezető leszögezte: Simicska a tulajdonos, de nem a főnöke, nem a HírTV főszerkesztője, és nincs befolyása a munkájára.